Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ALTER: Υποσχέσεις από τη διοίκηση, κρατούν μικρό καλάθι οι εργαζόμενοι

Στη χθεσινή γενική συνέλευση στο ALTER παρουσία και του Γιαννίκου, οι εργαζόμενοι χωρίστηκαν σε δυο στρατόπεδα...

Διαβάστε την ανακοίνωση των δημοσιογράφων




Στην ουσία, ο Γιαννίκος πρότεινε για ακόμη μία φορά υπομονή (αλήθεια, πόσο να αντέξουν 3 μήνες απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι;), μόνο που αυτή τη φορά τους είπε ότι θα είναι για λίγες ημέρες. Τους ζήτησε να βγουν τα δελτία ειδήσεων και οι εκπομπές και σε λίγες ημέρες που θα έχουν πέσει οι υπογραφές με την ARGO FUND, την εταιρεία που ενδιαφέρεται για την εξαγορά του καναλιού, θα πληρωθούν κανονικά! Μάλιστα ειπώθηκε ότι θα πληρωθούν και τις ημέρες των απεργιακών τους κινητοποίησεων. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα ή φως στο τούνελ. Ευχόμαστε το δεύτερο.

Παρόλ' αυτά, οι εργαζόμενοι είναι διστακτικοί.

Οι δημοσιογράφοι ανταπάντησαν με ανακοίνωση και πλέον περιμένουν τις αποφάσεις των τεχνικών συναδέλφων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Μετά την πρόταση της διοίκησης για "ανακωχή" και επιστροφή στην κανονική 24ωρη ενημερωτική μορφή του προγράμματος, η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του Άλτερ αντιπροτείνει, κατά πλειοψηφία, ως κίνηση καλής θέλησεως απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τηλεοπτικός σταθμός την προβολή υπό προυποθέσεις των

α) ενημερωτικό δελτίο "ΣΗΜΕΡΑ" με τον Άκη Παυλόπουλο
και
β) του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων με το Νίκο Χατζηνικολάου.

Ομόφωνα οι δημοσιογράφοι κατανοούν και στηρίζουν την επίσχεση όσων συναδέλφων έχουν προχωρήσει σε αυτό το νομικό μέτρο.

Προυπόθεση για να λειτουργήσει η πρόταση είναι:

Α) να συναινέσουν οι τεχνικοί του σταθμού και να ορίσουν μόνοι τους το προσωπικό που θα στηρίξει τεχνικά τα δύο δελτία από Δευτέρα έως Παρασκευή χωρίς να απεμπολούν το δικαιωμά τους στην επίσχεση εργασίας ή άλλες κινητοποιήσεις τους.

Β) να προβάλλεται καθημερινά και στα δύο δελτία βίντεο για τα προβλήματα καθώς και τις εξελίξεις στο σταθμό

Γ) το περιθώριο ανακωχής ισχύει έως την Μεγάλη Εβδομάδα, οπότε και η διοίκηση έχει δεσμευθεί δια στόματος διευθύνοντος συμβούλου Κ. Γιαννίκου για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων και μη εξοφληθέντων.

Ομόφωνα οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται ότι εάν η διοίκηση προσπαθήσει δόλια να παρακάμψει την κινητοποίηση τους με προσωπικό εκτός των μόνιμα εργαζόμενων συναδέλφων τεχνικών, η πρόθεση των δημοσιογράφων να παρουσιάσουν τα δύο ενημερωτικά προγράμματα παύει να ισχύει αυτομάτως.

Σε περίπτωση που η παραπάνω πρόταση απορριφθεί από την πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης των Τεχνικών το σύνολο της παραπάνω παύει να έχει ισχύ και για τους δημοσιογράφους.


 Οι τεχνικοί, αναμένεται να δώσουν τη δική τους απάντηση μετά τις 6.00 το απόγευμα, οπότε και έχει προγραμματιστεί συνέλευση, παρουσία εκπροσώπων του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.