Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ALTER: Η ανάσταση που δεν ήρθε ποτέ

To planet-greece στο πλευρό των εργαζομένων

Ήταν ο Ιούλιος του 2010, όταν τα πρώτα σημάδια παρακμής του καναλιού του Μπουρναζίου άρχισαν να γίνονται ορατά. Αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να ψιθυρίζουν για έναν... θερμό χειμώνα, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το ALTER αναβίωνε την ιστορία του Τιτανικού...

Κι όμως υπάρχει λύση, διαβάστε τη



Όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ALTER κατέβαλε με καθυστέρηση περίπου 2 μηνών το επίδομα αδείας (σ.σ. αντί τον Ιούλιο δόθηκε τον Σεπτέμβρη) κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη, λίγους μήνες αργότερα.

Τα χρυσά κουτάλια

Κάθε μήνας που περνούσε το ALTER βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων και των συνεπειών χρόνιων πολιτικών οικονομικών ατασθαλειών, σπατάλης, ρεμούλας και τρώσης με χρυσά κουτάλια. Το πλοίο όδευε ολοταχώς προς ολική, σφοδρή μετωπική σύγκρουση με το παγόβουνο της χρεοκοπίας, όμως οι διοικούντες βρίσκονταν στη δική τους νιρβάνα, αυτής των εκατομμυρίων που χρόνια έβγαζαν εν είδει μισθού για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν. Από κοντά κι οι διευθυντές, με ορισμένους αρχισυντάκες. Είχαν μισθούς... εφοπλιστών, πολυτελή αυτοκίνητα με πληρωμένες τις βενζίνες, για να μην αναφέρουμε και τη χρηματοδότηση σε... καπρίτσια παρουσιαστριών με τα χρήματα να δικαιολογούνται πλήρως από τα ταμεία της επιχείρησης.

Η πλαστική στήθους

Ποιος εργαζόμενος του καναλιού δε θυμάται τις φωτοτυπίες που κυκλοφόρησαν σε ολόκληρο το κανάλι, πριν από περίπου ένα χρόνο; Πάνω - πάνω φιγουράριζε το όνομα πολύ γνωστής παρουσιάστριας του σταθμού. Το κανάλι, με εντολή διευθυντή είχε πληρώσει την εγχείριση αυξητικής στήθους! Ναι, καλά διαβάσατε. Με εντολή διευθυντικού στελέχους, το κανάλι πλήρωσε την πλαστική στήθους της ξανθιάς παρουσιάστριας. Μην μας προκαλείτε, δεν πρόκειται να γράψουμε το όνομά της. Δεν φταίει αυτή που για τα... μάτια της, δέχθηκε ο συγκεκριμένος δ/ντης να εξέλθουν των ταμείων του καναλιού περίπου 4μισυ χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει το στήθος της.

Τα χρυσά συμβόλαια 

Όλα τα κανάλια εδώ και χρόνια έχουν μπει υπό καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης και συμμαζέματος των οικονομικών τους. Όλοι έβλεπαν, πριν από το 2008 την φούσκα των ΜΜΕ που θα έσκαγε. Όλοι εκτός από τη διοίκηση του ALTER. Οι... επενδύσεις σε πλουσιοπάροχα συμβόλαια παρουσιαστών δεν είχαν τέλος. Σημειώστε τα νούμερα που κυκλοφορούν ως φημολογία στους διαδρόμους του καναλιού:

- 800.000 ευρώ ετησίως για τον Τριανταφυλλόπουλο και τους συνεργάτες του
- 600.000 ευρώ ετησίως για τον Χατζηνικολάου
- από 360.000 ευρώ ετησίως για τους δύο δ/ντες του σταθμού
- περίπου 200.000 ευρώ ετησίως για Αυτιά, Παυλόπουλο Νικολούλη και Χαρδαβέλλα
- 100.000 ευρώ ετησίως για τον αρχισυντάκτη του Χατζηνικολάου, κο Μπάρλα
- 150.000 ευρώ ετησίως για την διευθύντρια ψυχαγωγικού - πρώην αρχισυντάκτρια της Τατιάνας, Ράνια Ματαφιά.

Και η λίστα με τη... φημολογία δεν έχει τέλος. Δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση, ως planet-greece, τα παραπάνω νούμερα. Είναι όσα συζητιούνται όμως στα πηγαδάκια των εργαζομένων. Και για να λέγονται, ίσως κάπου να έχουν και βάση. Όμως, αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι πλούσια αμοιβόμενοι αστέρες και στελέχη. Αυτοί δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πεινάσουν. Οι εργαζόμενοι είναι που έχουν το μεγάλο πρόβλημα. Γιατί, δεν ξεπερνούν τους 50 οι άνθρωποι που με χρυσά κουτάλια, μαζί με τους μετόχους, έτρωγαν. Θα μας πείτε, τι φταίνε αυτοί για τα χρήματα που τους έδινε η διοίκηση; Γιατί πολύ απλά, κανείς απ' όλους αυτούς που τώρα τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων δηλώνοντας ένας από αυτούς, με τον Χαρδαβέλλα να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μέσα από το site του, δεν ειδοποίησαν ΠΟΤΕ ότι το πλοίο θα βαρέσει το παγόβουνο. Κανείς, ΠΟΤΕ, δεν είπε το παραμικρό για το όργιο σπατάλης και αφαίμαξης των ταμείων. Μαζί με την διοίκηση έτρωγαν, έτρωγαν, έτρωγαν...

Μία πολύ εύστοχη επισήμανση ήταν αυτή εργαζόμενου του σταθμού που ανέφερε κάποια στιγμή, σε κάποια από τις πολλές συνελεύσεις τους: "δεν με νοιάζει πόσα παίρνουν, εγώ θέλω τα 1.200 ευρώ που έπαιρνα τόσο καιρό και μπορούσα να ζήσω αξιοπρεπώς". Μεγάλη αλήθεια, μεγάλες κουβέντες, αντρίκιες κουβέντες... παντελονάτες.

Η σωτηρία

Γράφτηκαν πολλά τους τελευταίους μήνες, από πολλά blogs και sites, και βέβαια από το planet-greece που με άμεση και έγκυρη ενημέρωση, πάντα αναμεταδίδαμε τις εξελίξεις. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε το προφανές. Υπάρχει λύση;

ΝΑΙ, απαντάμε εμείς. Κόψτε ΟΛΑ τα μεγάλα συμβόλαια ΤΩΡΑ. Τόσα πήραν. Κι αφού όπως λένε, τάσονται στο πλευρό των εργαζομένων, όσοι από τους αστέρες θέλουν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους, ας δουλέψουν 4 μήνες αμισθί. Ας μην πάρει φράγκο κανείς από την διοίκηση, την διεύθυνση και τους ακριβούς παρουσιαστές. Κι εν τέλει, αν δεν μπορούν, ας πάρουν δρόμο. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, με εμπειρία στο ρεπορτάζ που μπορούν να τους αντικαταστήσουν επάξια. Άλλωστε, αυτοί είναι που επί χρόνια έβγαζαν τα ρεπορτάζ. Οι ακριβά αμοιβόμενοι ήταν η "βιτρίνα", ο κράχτης, αυτοί που προσέθεταν το περιτύλιγμα. Ένα περιτύλιγμα, όμως, που πολλές φορές δεν είχε την μορφή της ενημέρωσης αλλά της εξυπηρέτησης των δικών τους προσωπικών σκοπών και συμφερόντων.

Ας κόψουν τις "Αννίτες" και τα αμφιβόλου ποιότητας "κουσκουσάδικα", που στοιχίζουν ένα σκασμό λεφτά κι ας δώσουν βήμα στην πραγματική ενημέρωση. Εν τέλει, ας προβληθούν σειρές του εξωτερικού. Πολύ λιγότερα στοιχίζουν και πολύ καλύτερα νούμερα τηλεθέασης αποφέρουν.

Κι αν βλέπουν ότι δεν αντέχουν οι κύριοι Γιαννίκος και Κουρής να τα καταφέρουν, ας παραχωρήσουν τα ποσοστά τους στις τράπεζες που χρωστάνε για να σβήσουν τα χρέη κι ας δώσουν το αντίστοιχο ποσοστό των οφειλομένων, σε μετοχές στους εργαζόμενους.  Ας μην κοιτούν επιτέλους την ύστατη στιγμή πώς θα μπορέσουν να γεμίσουν τις κοιλιές τους ακόμη περισσότερο. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, κάποια στιγμή θα φύγουν από αυτόν τον κόσμο. Έχουν βγάλει τόσα, που αρκούν για να ζήσουν και τα δισέγγονά τους. Ας δώσουν το δικαίωμα στη ζωή και στους εργαζόμενους, που τόσα χρόνια τους στήριξαν και τους βοήθησαν να πλουτίσουν.

Γράψτε μας τη δική σας άποψη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.