Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το μεγαλυτερο αεροπορικο σοου της ΝΑ Ευρωπης στην Καβαλα

Η μεγαλύτερη εκδήλωση - γιορτή της Γενικής Αεροπορίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη θα γίνει στην Καβάλα. Βασική αρχή του Air Show είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να παρουσιάσουν τις δυνατότητες των αεροπλάνων τους και τις ικανότητες των πιλότων τους. Το κύριο Air Show θα γίνει...

 
το Σάββατο 4 Ιουνίου και από ώρας 19.00 έως 21.00, ενώ την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, τις ίδιες ώρες θα γίνει Γενική Δοκιμή.

Η καρδιά του Air Show θα είναι το Ιταλικό σμήνος PIONEER TEAM με 4 υπέρ ελαφρά ελικοφόρα αφη, τα οποία θα αφήνουν σύννεφο καπνού για να υπογραμμίσουν τις ασκήσεις τους. Από την άλλη μεριά, τα αεροπλάνα αυτά θα πετάξουν μέσα σε μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που θα δημιουργούν πλήθος πυροτεχνημάτων. Τα πυροτεχνήματα συνεργάζονται με τα αεροπλάνα. Άλλα θα εκτοξεύονται από το έδαφος προς τον αέρα και άλλα από τα αεροπλάνα προς το έδαφος. Βεβαίως θα υπάρχει ευρύτατος διαχωρισμός μεταξύ των αεροπλάνων και των πυροτεχνημάτων. Τα αεροπλάνα θα πετούν πάνω από τη θάλασσα, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από τον κόσμο που θα είναι στην ακτή. Τα πυροτεχνήματα θα απέχουν τουλάχιστον 500 μέτρα από τον κόσμο και άλλα 500 μέτρα από τα αεροπλάνα. Για να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Από την ακτή όμως, ο κόσμος θα βλέπει ένα εντυπωσιακό θέαμα.


Εκτός από τους Ιταλούς, θα πάρουν επίσης μέρος
Η σχολή εκπαίδευσης πιλότων αεροστάτων του κ Πετίνη, θα πετάξει ένα γιγαντιαίο δέσμιο αερόστατο θερμού αέρος.
Η εταιρεία Αεροεφαρμογές του κ Χασκόπουλου, θα κάνει επίδειξη αεροψεκασμών για καταπολέμηση κουνουπιών από ελικόπτερο και επίδειξη χρήσης του ελικοπτέρου για κατάσβεση πυρκαγιάς δασών. Φυσικά, για τις ανάγκες τις επίδειξης θα χρησιμοποιηθεί μόνον καθαρό νεράκι.
Η εταιρεία 3Δ θα κάνει επίδειξη πτήσεων weather modification τις οποίες χρησιμοποιεί ο ΕΛΓΑ για την πρόληψη χαλαζοπτώσεων και οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης για την πρόκληση βροχής.
Η Egnatia Aviation θα κάνει επίδειξη πτήσεων σε σχηματισμό. Τα αεροπλάνα της θα πετάξουν σε σχηματισμούς "box" ,   "finger four" κλπ

Προβλέπονται ακόμη πτήσεις μεμονωμένων αεροπλάνων. Οι πτήσεις αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  (α) πτήση διαφόρων τύπων ελικοπτέρων  (β) Πτήση διαφόρων τύπων υπέρ ελαφρών  (γ) Πτήση ενός αεροσκάφους Boeing Stearman. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αεροπλάνα που σχεδίασε η εταιρεία Boeing  στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και το οποίο ήταν το κύριο αεροπλάνο εκπαίδευσης όλων των πιλότων του Αμερικανικού ναυτικού, που πήραν μέρος στον Β Πόλεμο (γ) πτήση ενός αεροσκάφους Glacier που είναι ίσως το ταχύτερο ελικοφόρο αεροπλάνο που πετά σήμερα στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η διοργάνωση δέχεται κάθε μέρα νέες αιτήσεις, από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  για να προσθέσει στο πρόγραμμα νέους τύπους αεροπλάνων και νέους αεροπορικούς οργανισμούς. Διευκρινίζουμε ότι είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες προτάσεις. Κάθε εταιρεία αεροπλάνων, κάθε σχολή, κάθε αντιπροσωπεία που θέλει να πάρει μέρος στο πτητικό πρόγραμμα, μπορεί να το κάνει. Χωρίς πρόσθετα έξοδα.
 

1 σχόλιο:

  1. Περισσότερες πληροφορίες:

    Για το Kavala Air Show: www.kavala-airshow.com
    Για το Kavala Fly In: www.kavalafly-in.com

    Καθημερινή ενημέρωση.

    Γ. Ζωγραφάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.