Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Νέες φήμες για το iPhone 5

Για πρώτη φορά μετά από καιρό έφτασαν στα «αυτιά» μας κάποιες φήμες σχετικά με το νέο iPhone 5 οι οποίες διαφέρουν σε σχέση με τις παλαιότερες. Οι φήμες αυτές θέλουν το iPhone 5 να εισάγει αρκετές καινοτομίες σε σχέση με το iPhone 4, όπως ένα μεγαλύτερο...



και multi-touch κεντρικό κουμπί και οθόνη νέας τεχνολογίας 3.7 ιντσών που θα καταλαμβάνει όλο το πλάτος του κινητού.

Μέχρι σήμερα όλες οι φήμες συνηγορούσαν στο γεγονός ότι το νέο iPhone 5 δεν θα έφερνε κάτι το επαναστατικό, αλλά θα συνέχιζε την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του βελτιωμένο σε μικρά και σημαντικά σημεία. Οι νέες φήμες κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές, όχι μόνο ως προς την οθόνη και το home button, αλλά και ως προς το σχήμα. Σύμφωνα με αυτές η Apple φαίνεται να έχει υιοθετήσει ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα στο στυλ του Macbook Air, με σκοπό το iPhone 5 να δείχνει πόσο λεπτό είναι.
Το νέο home button θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα έχεις δυνατότητες multi-touch αφής. Μια γρήγορη σκέψη είναι ότι μπορεί να παίζει το ρόλο ενός μικρού pad αφής το οποίο θα μπορούσε να βρει άμεση χρησιμότητα σε αθλητικά και όχι μόνο παιχνίδια, αφού η χρήση του εικονικού pad πάνω στην οθόνη, όχι μόνο κρύβει μέρος αυτής, αλλά δεν είναι και καθόλου βολική.

Η οθόνη σύμφωνα με τη συγκεκριμένη φημολογία θα μεγαλώσει κατά 0.2 ίντσες, φτάνοντας τις 3.7 με απώτερο σκοπό να συγκρατήσει το όνομα Retina το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 300 pixel ανά ίντσα. Η σκέψη μοιάζει λογική, αφού στην περίπτωση που φτάσει τις 4 ίντσες όπως μέχρι σήμερα ξέραμε, τότε η αναλογία pixels ανά ίντσα θα πέσει κάτω από το μαγικό νούμερο 300 και συγκεκριμένα στα 288 ppi.
Οι συγκεκριμένες φήμες πάντως δεν είναι επιβεβαιωμένες και συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε όλα τα παραπάνω.

Πηγή: techblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.