Τρίτη 26 Απριλίου 2011

«Κυνηγητό», «man to man» και «κίτρινες κάρτες» για τους φοροφυγάδες

Aνελέητο κυνηγητό των φοροφυγάδων, made in USA, θα εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών... 


Στο στόχαστρο βρίσκονται 10.000 ύποπτοι φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων δικηγόροι, γιατροί, τραγουδιστές. Η «επιχείρηση» θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 με στόχο την είσπραξη 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και αύξηση των εσόδων κατά 500 εκατ. Ευρώ.

Οι στόχοι του Επιχειρησιακού Σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής, χωρίς να έχουν εξειδικευθεί είναι οι έλεγχοι και η καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου για:
-          αδήλωτες επιχειρηματικές αμοιβές
-          μη απόδοση ΦΠΑ
-          απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας
-          πρόστιμα που έχουν επιβληθεί και η είσπραξή τους χρονίζει
-          φορολογικές δηλώσεις που δεν έχουν εκκαθαριστεί
-          «κρυφά» εισοδήματα από ενοίκια.

Μέχρι στιγμής οι μέχρι τώρα έλεγχοι έχουν αποφέρει έσοδα 84,2 εκατ. ευρώ.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής αποτελεί, σύμφωνα με την εφημερία «Έθνος», ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη. Το σχέδιο έχει στηριχθεί στα πρότυπα της αμερικανικής υπηρεσίας IRS (InternalRevenueService), με προσδοκίες μεγαλύτερες από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στην είσπραξη των φόρων.

Ο έλεγχος θα ξεκινήσει από 1.700 άτομα που ανήκουν στην κατηγορία υπόπτων της φοροδιαφυγής, από ειδικές ομάδες «κρούσης» εφοριακών. Οι έφοροι των 300 εφοριών της χώρας θα πρέπει να δίνουν καθημερινό λογαριασμό και θα ενημερώνουν με e-mail, το γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, κ. Καπελέρη και το γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλη. Οι έφοροι που δεν παρουσιάζουν έσοδα για ημέρες θα δέχονται… «κίτρινη κάρτα».

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.