Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Χαμογέλασαν οι γουναράδες της Καστοριάς


Μπορεί η πολιτεία να γύρισε την πλάτη στις προσπάθειες που κάνει μία ολόκληρη πόλη που ζει από τη γούνα, να ορθοποδήσει οικονομικά, ωστόσο και μόνοι τους τα κατάφεραν μια χαρά...




Η πιο επιτυχημένη , από κάθε άποψη,  θεωρείται  η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς που έκλεισε χθες τις πύλες της  στο  Εκθετήριο Δημοπρατήριο της ακριτικής πόλης.

  • Επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχών,147 έκθετες κάλυψαν 10.500 τμ ενώ 24 παρέμειναν δυστυχώς σε λίστα περιμένοντας  κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής.
  • Επιτυχημένη από άποψη προσέλκυσης ξένων εμπορικών επισκεπτών που φέτος έφτασαν τους εξακόσιους  από όλο σχεδόν τον κόσμο.
  • Επιτυχημένη από άποψη εργασιών και συμφωνιών  και τέλος επιτυχημένη και στην περίπτωση του gala  όπου σ ένα φαντασμαγορικό σώου 27 έκθετες παρουσίασαν την τελευταία λέξη της μόδας σε ότι αφορά την γούνα και το δέρμα.
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς  Ηρακλής Καλλισθένης ο οποίος  απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων  πως: 

"θα μπορούσε η Διεθνής Έκθεση της Καστοριάς από τρίτη που είναι αυτήν την στιγμή στον κόσμο να πάει ένα βήμα παραπάνω  απάντησε λέγοντας ότι  το μόνο που χρειάζεται είναι ένας μεγαλύτερος χώρος. Τίποτα άλλο.
Οι εκθέτες έχουν εμπιστοσύνη στον Σύνδεσμο και αποδείχτηκε ότι  προχώρησε στην προσθήκη  του χώρου στην αριστερή πλευρά του Δημοπρατηρίου .Αμέσως  γέμισε καινούρια περίπτερα.
Έτσι θα γίνει με το καινούριο κτίριο των 3.200 μέτρων που σχεδιάζουμε  προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Όμως ο κ Καλλισθένης  εξέφρασε το παράπονο του από την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην Διεθνή Έκθεση Γούνας.
Είναι κρίμα η τρίτη Έκθεση Γούνας στον κόσμο με εμπορεύματα που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ  να μην εγκαινιάζεται από τον αρμόδιο υπουργό.
Είναι ο μοναδικός κλάδος αυτήν την στιγμή που βρίσκεται σε άνθηση  και φέρνει συνάλλαγμα .Ένας κλάδος που αξίζει της προσοχής της Πολιτείας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.