Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: Ένα βήμα πριν το αδιέξοδο;

Σε νέο αδιέξοδο εκτιμάται από κύκλους του υπουργείου Περιβάλλοντος πώς ίσως οδηγηθεί η συζήτηση για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στην Κερατέα, μεταξύ της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη και των εκπροσώπων του δήμου...




Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι της Κερατέας προσήλθαν χωρίς γραπτές προτάσεις όπως είχαν συνεννοηθεί, αλλά εξέθεσαν τις σκέψεις τους και επέμειναν στην άποψή τους για την δημιουργία εργαστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στον ΒΙΟΠΑ, αναλύοντάς της προφορικά πρόταση για το σημείο που προτείνουν να γίνει ο ΧΥΤΥ και την τεχνολογία που επιθυμούν να χρησιμοποιηθεί.

Η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, καταρχήν δέχεται τη δημιουργία του εργοστασίου - κέντρου συλλογής σκουπιδιών στον ΒΙΟΠΑ, από την στιγμή, όμως, που δεν υπάρχει έγγραφη πρόταση για το σημείο που θα δημιουργηθεί ο ΧΥΤΥ φαίνεται να εμμένει στον περιφερειακό σχεδιασμό που περιλαμβάνει τη δημιουργία ΧΥΤΥ στο Ομβριόκαστρο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να παρουσιαστούν εγγράφως οι προτάσεις που αφορούν  το σημείο που προτείνουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον ΧΥΤΥ, καθώς και διάφορα άλλα τεχνικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ο όγκος των σκουπιδιών που θα πηγαίνουν εκεί.

Σε ότι αφορά την τεχνολογία που προτείνουν να χρησιμοποιηθεί η έγγραφη πρόταση αναμένεται να δοθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.