Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κόλαση στην (όποτε μας συμφέρει) εφημερίδα των δημοσιογράφων!

"Βράζουν" οι εργαζόμενοι στο ΘΕΜΑ, που πήγαν να πληρωθούν την Παρασκευή από τα ΑΤΜ και είδαν μειωμένους τους μισθούς τους χωρίς να τους έχει ενημερώσει κανείς...



Ο Θέμος, αποφάσισε να κάνει περικοπές χωρίς να έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει τους συνεργάτες του - δημοσιογράφους που τον στήριξαν κατά το παρελθόν στη μάχη με τον Μάκη Τ. αλλά και στην ύποπτη διαδρομή των 5 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως λέγεται τώρα στα πηγαδάκια των εργαζομένων αποφάσισε να... τα φάει μόνος του...



Σε αγωγές κατά της εργοδοσίας στο Πρώτο Θέμα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πολλοί από τους εργαζόμενους στην εφημερίδα μετά την δραστική περικοπή των μισθών τους.
Οι περισσότεροι προσέτρεξαν ήδη από την Παρασκευή (όταν διαπίστωσαν το «έλλειμμα» και στους μισθούς τους αλλά και στην αξιοπιστία των εργοδοτών τους) σε δικηγόρους οι οποίοι τους συμβούλευσαν να προχωρήσουν σε αγωγές. Αγωγές τις οποίες όπως είπε κάποιος «θα τις κερδίσουν διότι οι μειώσεις μισθών είναι παντελώς παράνομες καθώς δεν τηρήθηκε το στοιχειώδες: ουδείς είχε ενημερωθεί πόσο μάλλον δεν είχε συναινέσει σε οιαδήποτε περικοπή ή μεταβολή της εργασιακής του σχέσης».

Οι μειώσεις μισθών στο Πρώτο Θέμα κατά γενική ομολογία, ήταν κεραυνός εν αιθρία για την δημοσιογραφική πιάτσα αλλά κυρίως για τους εργαζόμενους καθώς η οικονομική κατάσταση έτσι όπως τους την περιέγραφαν και την γνώριζαν και οι ίδιοι δεν.. δικαιολογούσε τη λήψη τέτοιων μέτρων. 
Όπως λένε οι ίδιοι η κυκλοφορία και ο τζίρος της εφημερίδας (παρά την γενική πτώση) παρέμενε και παραμένει σε υψηλά επίπεδα ενώ παρά την μείωση της διαφήμισης το Πρώτο Θέμα κατάφερνε πάντα να έχει τις εισπράξεις του από την αγορά. Επίσης οι πολλές προσλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και τις οποίες διατρανώνουν με καμάρι οι εκδότες, περί του αντιθέτου συνηγορούν κι όχι στη μείωση των μισθών των εργαζομένων.
 
Πολλοί στην Αποστόλου Παύλου, με κάποια δόση υπερβολής, έκαναν λόγο για αδυναμία της διοίκησης να διαχειριστεί τα στοιχειώδη ενώ ακούγονται πολλές φωνές που καταγγέλλουν κλίκες και παρεοκρατία με ταυτόχρονη κατάλυση κάθε έννοιας αξιοκρατίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταγγέλλουν «τουρίστες», «φίλους» και «κολλητούς» οι οποίοι τα μόνα που κάνουν είναι να χαϊδεύουν τα αυτιά των εργοδοτών και να εισπράττουν παχυλούς (έστω και μειωμένους) μισθούς.

Υ.Γ.1: Επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι στην (όποτε μας συμφέρει) εφημερίδα των δημοσιογράφων γίνονται εδώ και καιρό πράγματα ερήμην και χωρίς τη συναίνεση των δημοσιογράφων.

Υ.Γ.2: Ελέγχονται οι φήμες ότι στην γενική συνέλευση οι εργοδότες θα μοιράσουν μετοχές στους εργαζόμενους.

Υ.Γ.3: Διαψεύδονται οι φήμες ότι υπήρξε αίτημα περί επιστροφής του Δημοσιογράφου στην (όποτε μας συμφέρει) εφημερίδα των δημοσιογράφων.

planet-greece.blogspot.com με πληροφορίες από agitatoras.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.