Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Προσποιούνται συνεργάτες και "ξεδοντιάζουν" ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους

Σπείρα που δραστηριοποιείται στα δυτικά προάστια έχει κυριολεκτικά ρημάξει τα πορτοφόλια ηλικιωμένων...



Συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα οι δύο άνδρες έχουν «χτυπήσει» τέσσερις φορές στην ίδια γειτονιά του Κορυδαλλού, κοντά στις φυλακές!

Τους εξαπατούν, πλησιάζοντας τους πρωινές ώρες, συνήθως όταν οι ηλικιωμένοι είναι στην αγορά για τα καθημερινά τους ψώνια, προσποιούμενοι είτε λογιστές των παιδιών τους είτε συνεργάτες τους στους οποίους χρωστούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι απατεώνες, πάντα καλοντυμένοι, έχουν φροντίσει από πριν να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, έχοντας συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα υποψήφια θύματα, ώστε να γίνουν πιστευτοί στους ανυποψίαστους ηλικιωμένους. Προσποιούμενοι λογιστές, εφοριακούς ή ακόμα και συνεργάτες των παιδιών τους, υποστηρίζουν ότι τους χρωστούν λεφτά ή ότι τα ίδια τα παιδιά τους έχουν άμεση ανάγκη από ρευστό και τους έστειλαν για να... εισπράξουν!

Σε πολλές περιπτώσεις, αν τα θύματα δεν έχουν χρήματα επάνω τους, τους πιέζουν να πάνε μαζί στο σπίτι τους, ώστε να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη λεία, πράγμα το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι ανυποψίαστοι δέχονται.

Στο τελευταίο χτύπημα της σπείρας στον Κορυδαλλό, οι δύο άνδρες απέσπασαν από ηλικιωμένη γυναίκα το ποσό των 3.000 ευρώ, αφού την έβαλαν μέσα στο σπίτι της και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, πριν καταλάβει η γυναίκα τίποτα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει καταγγελίες στο ΑΤ Κορυδαλλού για τα εν λόγω περιστατικά, τα οποία έχουν λάβει χώρα στην περιοχή γύρω από τις φυλακές Κορυδαλλού, παρά την ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας. Πιθανότατα τα θύματα να φοβούνται να κάνουν καταγγελίες, διότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν βάλει τους απατεώνες μέχρι και μέσα στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να φοβούνται για αντίποινα.
 
πηγή: onair24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.