Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Τα προβλήματα που ανέκυψαν με τη λειτουργία του συστήματος taxis αλλά και δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει σε πολλές εφορίες, κυρίως με τη συμπλήρωση των νέων δηλώσεων για το Ε9, ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει παράταση για την υποβολή δηλώσεων…

σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων παρατείνονται κατά 15 ημέρες. Αρχίζουν να εκπνέουν από τις 17 Μαίου (αντί για σήμερα) για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει σε 1.
Αναλυτικότερα οι προθεσμίες έχουν ως εξής:

Με ΑΦΜ 1 μέχρι τις 17 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 2 μέχρι τις 18 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 3 μέχρι τις 19 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 4 μέχρι τις 20 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 5 μέχρι τις 23 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 6 μέχρι τις 24 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 7 μέχρι τις 25 Μαΐου
Με ΑΦΜ 8 μέχρι τις 26 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 9 μέχρι τις 27 Μαΐου 
Με ΑΦΜ 10 ή 20 ή 30 ή 40 ή 50 μέχρι τις 30 Μαΐου
Με ΑΦΜ 60 ή 70 ή 80 ή 90 ή 00 μέχρι τις 31 Μαΐου

Εφόσον οι δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων και κατοίκων εξωτερικού υποβάλλονται από τους ίδιους μέσω διαδικτύου, καθώς και οι δηλώσεις των υπόχρεων που απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρίες, αντιπροσώπων, πρακτόρων ασφαλιστικών εταιριών, ασφαλειομεσιτών κτλ, που υποχρεωτικά υποβάλλονται μέσω διαδικτύου, η προθεσμία υποβολής τους παρατείνεται μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν τηρούν βιβλία ή ανεξάρτητα της κατηγορίας τήρησης βιβλίων του Κ.Β.Σ., όσους απέκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε Ε.Π.Ε., κ.τ.λ., που υποχρεωτικά υποβάλλονται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ., παρατείνεται ως και τις 20 Μαΐου . Η αρχική προθεσμία έληγε στις 5 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.