Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΓΚΑΛΟΠ: Πήρε κεφάλι η ΝΔ ενώ οι αναποφάσιστοι τερματίζουν πρώτοι


Μπορεί η ΝΔ να παίρνει κεφάλι έναντι του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας να ακροβατεί μεταξύ ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, ανεφάρμοστων προτάσεων και πρακτικές στρουθοκαμυλισμού, όμως οι αναποφάσιστοι και οι απογοητευμένοι τερματίζουν πρώτοι! Συγκεκριμένα...




προβάδισμα της τάξης του 1,4% έναντι του ΠΑΣΟΚ δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής».

Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 21,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 20%, ενώ έπονται το ΚΚΕ με 7,5% , ο ΛΑΟΣ με 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 2%.

Αναποφάσιστο δηλώνει το 10,3%, ενώ το 17% των πολιτών δηλώνει πως θα απέχει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο.

 Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει το 54,9% έναντι 22,4% του ΠΑΣΟΚ. Παρ' όλα αυτά, το 70% εκτιμά πως αν ο Αντώνης Σαμαράς εκλεγεί πρωθυπουργός θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με αυτή του Γιώργου Παπανδρέου.

Την ίδια ώρα, σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες (68,2%) τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ ένας στους δύο θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, ξεκαθαρίζοντας όμως πως πρέπει να το επαναδιαπραγματευτεί.

Κατά της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τάσσεται το 22,7% των ερωτηθέντων, ακόμα και αν η χώρα πτωχεύσει.

«Ναι» στη συναίνεση λέει το 60,3% των ερωτηθέντων, ενώ όσον αφορά τον ανασχηματισμό το 65,7% δεν πιστεύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα εφαρμόσει μια πιο δίκαιη πολιτική στην κατανομή των βαρών. Ενδεικτικό είναι ότι ικανοποιημένο από τις αλλαγές στην κυβέρνηση δηλώνει μόνο το 38,7%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.