Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μπλόκο στα έργα της Κρήτης από Τρόικα-Παπακωνσταντίνου

Με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός χρόνου προωθείται η δημιουργία της εταιρίας Υποδομές Κρήτης ΑΕ προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο νησί, που είναι παραμελημένο...


από όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , παρά το γεγονός ότι σε κάθε εκλογική μάχη το ΠΑΣΟΚ παίρνει στην Κρήτη ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά.Η εταιρία έπρεπε να λειτουργεί από πέρυσι και τα έργα να έχουν ξεκινήσει.Η Τρόικα όμως και ο Πακωνσταντίνου έβαζαν φρένο.Ο Μαγκριώτης δε , μιλωντας στη βουλή είπε ότι τα έργα ακόμη μελετώνται.(υπήρχαν έτοιμες οι μελέτες από την εποχή Σουφλιά και είχαν παρουσιαστεί λίγο πριν τις εκλογές αλλά ο Μαγκριώτης φαίνεται πως τις αγνοήσε εσκεμμένα για να μην πάρει τις δάφνες ο Σουφλιάς.)Είπε λοιπόν στη βουλή ότι:
"Σήμερα μελετώνται μήκους 135 km διπλού κλάδου του οδικού δικτύου της Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ περίπου.
Εντός του 2011 προγραμματίζουμε την δημοπράτηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ περίπου (με τις απαλλοτριώσεις). Σε μερικά από αυτά τα έργα περιμένουμε την έγκριση των μελετών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι:
Η κατασκευή του δεύτερου κλάδου του τμήματος «Γούρνες – Χερσόνησος», στο Ν. Ηρακλείου, συνολικού μήκους 8 km και προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ (με τις απαλλοτριώσεις)
Η κατασκευή του δεύτερου κλάδου του τμήματος «Α/Κ Πάνορμου – Α/Κ Εξάντη» στο Ν. Ρεθύμνου, συνολικού μήκους 10Km και προεκτιμώμενου προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ (με τις απαλλοτριώσεις).
Τα έργα αναβάθμισης του Β.Ο.Α.Κ. στο τμήμα Καλύβες – Αγ. Πάντες Ν. Χανίων προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ. Έχει εγκριθεί η ΜΠΕ από την ΕΥΠΕ και βρίσκεται για υπογραφή στα συναρμόδια Υπουργεία. "

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.