Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι "διόσκουροι" Γιαννίκος - Κουρής και το σχέδιο Β

Όλοι έχετε ακούσει για τους διόσκουρους, τα δυο αδέρφια που ήταν γνωστά για την εντιμότητα, το ήθος και την ευγένειά τους... 



Τα αδέρφια που ήταν παιδιά του Δία και της Λήδας και είχαν τα ονόματα Κάστωρ και Πολυδεύκης. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο μυθικά πρόσωπα (και οι αρετές τους) με τον Γιώργο Κουρή και το Κώστα Γιαννίκο; Το γνωστό δίδυμο στις 4 Ιουλίου έχει να δώσει μια νέα μάχη για να προστατέψει ένα μεγάλο καράβι όπως έκαναν με τα πλοιά οι διόσκουροι, εκτός κι αν ήταν του Αλαφούζου. Εκεί, το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο όσο και αν προσπαθεί ο Γιώργος Κουρής να το δει και να το παίξει.

Είναι λογικό να υπάρχει ένα σχέδιο Β κάτι σαν "αντιχυλόπιτα" που θα γυρίσει τα πάντα τούμπα. Και οι σχέσεις ανάμεσα στο δίδυμο είναι ένα μυστήριο: ακόμη και οι καλύτερες σχέσεις έχουν τα προβληματά τους. Δεν είναι αδέρφια σαν τους διόσκουρους που όταν σκοτώθηκε ο Κάστωρ ο Δίας θέλησε να κάνει αθάνατο τον Πολυδεύκη και αυτός του είπε να κάνει και το Κάστωρ με αποτέλεσμα την μια ημέρα να βρίσκεται στον πάνω κόσμο ο ένας και την άλλη ο άλλος. Ή μάλον όχι, μπορεί να γίνει και έτσι μιας και ο Κουρής με το Γιαννίκο δεν είναι αδέρφια, αρκεί να βρούμε ένα τρίτο πρόσωπο, να είναι την επομένη της 4 Ιουλίου όλοι στο 'πάνω κόσμο" σε περίπτωση που πάει στραβά αλλά να κρύβονται εκτός από το τρίτο πρόσωπο.

Ποιο θα είναι αυτό το τρίτο πρόσωπο και τι ακριβώς θα κάνει; Να βρεις κάποιον τέτοιο δεν είναι καθόλου δύσκολο όπως έχει δείξει η ιστορία. Να γυρίζει σε κάποιο γραφείο τώρα σε κάποιο σημείο της Αττικής (το μετρό θα είναι κοντά, το έχουμε;) πάλι δεν είναι δύσκολο. Από ονόματα άλλο τίποτα είναι σαν τους τίτλους τον εκπομπών. Φθάνει μόνο να μη χαθεί ένα πολύ ακριβό χαρτί και τα άλλα είναι της πλάκας. Κλασικό αλλά καλό το σχέδιο Β, έχει πιάσει τόσες και τόσες φορές ειδικά πριν τις εκλογές. Ο τελευταίος στίχος μουσικέ πάει με μπουζούκι;

 πηγή: karxarias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.