Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τα στημένα


Η υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων Ενημέρωσης απ' όλο τον κόσμο. Από τη Γαλλία και τη Λιθουανία, μέχρι τη Σλοβακία και τη Βραζιλία, τα ΜΜΕ ασχολούνται με το πρωτοφανές ακόμη και για παγκόσμια επίπεδα σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ελλάδα...


Το πρακτορείο “Reuters” υποστηρίζει ότι “...οι πρόεδροι δύο συλλόγων της Σούπερ Λίγκας είναι μεταξύ αυτών των 15 ανθρώπων που πήγαν στον εισαγγελέα Αθηνών για τη φερόμενη συμμετοχή τους σε στημένα παιχνίδια”.

Μέχρι και στη Βραζιλία ασχολούνται με το «καυτό» θέμα των ημερών στη χώρα. Η ιστοσελίδα “esportes.terra” μιλάει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της Ελλάδας.

To γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA) ξεχωρίζει την είδηση της σύλληψης του Αχιλλέα Μπέου και του Σταύρου Ψωμιάδη. “Οι πρόεδροι δύο συλλόγων της πρώτης κατηγορίας, συνελλήφθησαν ως ύποπτοι σε κύκλωμα στημένων αγώνων. Οι πρόεδροι των συλλόγων του Βόλου και της Καβάλας βρίσκονται ανάμεσα σε 10 υπόπτους, που κρατούνται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρημάτων”.

Η εφημερίδα της Σλοβακίας “denniksport” αναφέρει ότι “...το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο».

Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), τονίζει στα τηλεγραφήματά του ότι «...η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών της UEFA» κι ακόμη «...οι Έλληνες ενδεχομένως να εμπλέκονται σε κύκλωμα στημένων αγώνων, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.