Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τελιώνει η Superleague!

Πριν από λίγα χρόνια όλες οι ομάδες πανηγύριζαν για την διοργάνωση της Superleague, αφήνοντας πληθώρα υπονοούμενων για την ΕΠΟ και το κατά πόσο μπορεί να διοργανώσει ένα τίμιο πρωτάθλημα. Τώρα...

Τι είπε ο Μαρινάκης



παρακαλούν να ξαναπάρει η ΕΠΟ την κατάσταση στα χέρια της.

Την απόφασή του να μην βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του τοποθέτησης προς τα μέλη της Σούπερ Λίγκας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος με πρόταση-βόμβα πρότεινε στους παρευρισκόμενους την ανάληψη του μεθεπόμενου πρωταθλήματος από την ΕΠΟ!

Αφού υπενθύμισε στα μέλη ότι έγινε πρόεδρος μετά από 3-4 αποτυχημένες συνεδριάσεις της Λίγκας, τους είπε πως "Δεν προτίθεμαι να είμαι Πρόεδρος την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όχι επειδή κάποιοι επιμένουν να μην είμαι αλλά γιατί ούτε χρόνο έχω ούτε διάθεση να είμαι Πρόεδρος εσαεί. Αλλά αυτό που ανέλαβα να φέρω σε πέρας να εξασφαλίσω την ομαλή συνέχεια, θα το τελειώσω", ενώ στο σημείο εκείνο "πέταξε τη βόμβα". "Το ερώτημά μου, η σκέψη μου, είναι η εξής: Γιατί να μη διοργανώσει η ΕΠΟ το πρωτάθλημα της μεθεπόμενης περιόδου, ήτοι το 2012-2013; Αυτό βέβαια προϋποθέτει μελέτη και ανάλυση σε βάθος. Ο Συνεταιρισμός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο για τη διαχείριση των τηλεοπτικών και χορηγικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ και για την εκπροσώπηση των ΠΑΕ στην ΕΠΟ. Η Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συμμετέχουμε όλοι, θα γίνεται 4 φορές το χρόνο για να ενημερώνεται και να εγκρίνει τα πεπραγμένα. Το ΔΣ θα εκλέγεται από τις 16 ομάδες και θα είναι 5μελές χωρίς τα μέλη του να είναι απαραίτητα Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι ομάδων και η θητεία θα είναι τριετής. Ο πρόεδρος και ο Αναπληρωτής του ή ο γενικός διευθυντής θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας του και θα εκπροσωπούν τον Συνεταιρισμό στην ΕΠΟ. Όλες οι άλλες δραστηριότητες (πρόγραμμα, παρατηρητές, πειθαρχικό, συμβόλαια, γραφείο τύπου, διεθνείς σχέσεις) θα μπορούσαν να πάνε στην ΕΠΟ και να λειτουργούν σαν μία υπηρεσία. Τα χρήματα που θα πληρώνουμε στην ΕΠΟ θα είναι πολύ λιγότερα. Η ΕΠΟ έχει την υποστήριξη της UEFA, η ΕΠΟ διαχειρίζεται τους διαιτητές ας έχει και τη διοργάνωση. Να το μελετήσουμε και βλέπουμε.

Κατέληξε, λέγοντας: "Είμαι αηδιασμένος από την καθημερινότητα που βιώνω. Από κάποιους, από καφενειακούς διαλόγους που βγαίνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά ανθρώπων που ρίχνουν λάσπη και θέλουν να ισοπεδώσουν το ποδόσφαιρο απωθούν τους σοβαρούς επενδυτές. Δεν μπορούν σ’ αυτή την δύσκολη για την χώρα περίοδο χωρίς ουσιαστική έρευνα να διασύρονται υπολήψεις ανθρώπων που πραγματικά έχουν την θέληση να προσφέρουν και στον αθλητισμό και στον τόπο. Όλες αυτές τις μέρες κάθισα και σκέφτηκα. Προβληματίστηκα και δεν σας κρύβω πως έκανα και δεύτερες σκέψεις. Ωστόσο, για μένα ο Ολυμπιακός δεν είναι όχημα για την επίτευξη οποιοδήποτε στόχου. Έχω μάθει στα δύσκολα και στις φουρτούνες. Ξέρω, βλέπω και αντέχω. Επειδή, όμως, ο τόπος έχει δεχτεί αρκετά χτυπήματα, ας σταματήσουμε, εδώ. Ας κάτσουμε να σκεφτούμε ότι αυτή η χώρα εκτός από παρελθόν, παρόν, πρέπει να έχει και μέλλον. Σας κοιτάζω στα μάτια και σας ξεκαθαρίζω. Εγώ, δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή. Ωστόσο, οι πάντες έχουν καταλάβει, ότι θα έπρεπε να υπάρχει και κάποιος που να κάνει πιο εμπορικό το θέμα των ημερών. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά προέχει το θέαμα από την ουσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.