Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Παγωμένα παραμένουν τα έργα στους 5 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.Παγώνει και το θέμα μείωσης των διοδίων

Ρευστή παραμένει η κατάσταση σε ότι αφορά τα έργα στους 5 μεγάλους αυτοκινητοδρόμους .
Σε συνάντηση που έγινε το πρωί στο Υπουργείο υποδομών , μεταξύ του υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση και εκπροσώπων των κομμάτων , συζητήθηκε η δημιουργία...


 διακομματικής επιτροπής που θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τις κοινοπραξίες και τις τράπεζες προκειμένου να αρχίσει ξανά η εισροή χρημάτων προς τις εταιρείες .
Ως βάση διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιηθεί το πλαίσιο συναντίληψης που έχει ήδη υπογραφεί από τον προηγούμενο μήνα .
Τα έργα παραμένουν παγωμένα στα 4 πέμπτα τους ενώ και οι μειώσεις των διοδίων δεν είναι πλέον ορατές στο άμεσο μέλλον . Στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από το εάν οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα θα πεισθούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού κράτους .
Η αρχική αισιοδοξία είχε δημιουργηθεί λόγω της αντίληψης ότι μαζί με την 5η δόση θα δινόταν και η έγκριση για το νέο δανεισμό των 85 δις , απόφαση που τελικά θα ληφθεί το Σεπτέμβριο.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση , αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη την πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής, όλοι όμως επισημαίνουν την αναγκαιότητα συνέχισης των έργων .
Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα έργα , ήταν η φράση του Υπουργού : «Δεν είμαι αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. Δουλεύουμε »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.