Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ALTER και Λαναράς φέσωσαν το ΙΚΑ

Κανάλια, μεγάλες επιχειρήσεις του Δημοσίου και οι εταιρίες του ομίλου Λαναρά είναι οι μεγαλύτεροι οφειλετες του ΙΚΑ σύμφωνα με λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα... 


Σύμφωνα με τα στοιχεία 14 μεγαλοοφειλέτες χρωστούν €6,5 δισ. αλλά οι πιθανότητες είσπραξης του συνόλου των οφειλών είναι ελάχιστες καθώς είτε πρόκειται για εταιρίες υπό εκκαθάριση είτε για media που στηρίζονται στην επιρροή τους για να μην καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Η Ολυμπιακή οφείλει πάνω από €407 εκατ., ενώ ακολουθεί η η Express Service, ο Οργανισμός Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου, και επιχειρήσεις του ομίλου Λαναρά.
Δραματική η εικόνα των αγροτικών συνεταιρισμών, που ζημίωσαν διπλά και με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις το Ταμείο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ, θεαματική είναι και η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ.

Από τα media-οφειλέτες μόνο η Τεγόπουλος έχει ενταχθεί σε ρύθμιση, ενώ τόσο το Αlter όσο και οι λοιπές εταιρείες μεταξύ των οποίων Νέο Κανάλι, Extra Communication, Γ.Α.Κ. Α.Ε. φέρεται να αρνούνται την ένταξή τους σε οποιαδήποτε ρύθμιση για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν προσέλθουν στο ΙΚΑ μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και δεν αρχίσει η καταβολή μέρους της οφειλής, το υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ θα προχωρήσουν στην ενεργοποίηση των αναγκαστικών μέτρων.


πηγή: sofokleusin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.