Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ!Οι τράπεζες επιβάλλουν ποινές στους λογαριασμούς μας που είναι παράνομες.

Με τις πλάτες της Τρόικας οι Τράπεζες ξεσαλώνουν.Οι τραπεζίτες βρήκαν άλλη μια φορά την ευκαιρία να μας αποδείξουν πόσο ανάλγητοι είναι.Οι τράπεζες απαιτούν και ...


έξοδα καθυστέρησης, πάνω από τους τόκους υπερημέριας! Οι χρεώσεις αυτές που ξεκινούν από 8 ευρώ και φτάνουν και τα 120 ευρώ επιβάλλονται αυθαίρετα σε πελάτες που καθυστερούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων ή των πιστωτικών καρτών τους!Αντί να δείξουν ευαισθησία και να βάλουν και αυτοί λίγο πλάτη,μεταβάλλουν μονομερώς τις συμβάσεις με τους πελάτες τους (κάτι που είναι παράνομο),υπέρ των ταμείων τους.  Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και δεδομένης της σοβαρότητάς του ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας κάλεσε χθες την Επιτροπή Ανταγωνισμού να παρέμβει ώστε να διερευνήσει αν οι τράπεζες δρουν εναρμονισμένα, ενώ ζήτησε από την Τράπεζα της Ελλάδος να επιβάλει κυρώσεις και από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να παρέμβει ώστε να επιστραφούν στους καταναλωτές τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν. Δηλαδή ζήτησαν από τους λύκους να παρέμβουν υπέρ των προβάτων! Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει ξεκινήσει... έλεγχο ώστε να επιβάλει πρόστιμα.
Οι σχετικές χρεώσεις που εισπράττονται από τις ελληνικές τράπεζες που ακολουθούν την ανωτέρω πρακτική επιβάλλονται καταχρηστικά κατά παράβαση του Ν. 2251/1994 περί προστασίας των καταναλωτών και των αρχών της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Επιπλέον θεωρεί ότι με την εν λόγω παράνομη συμπεριφορά οι τράπεζες γίνονται αδικαιολόγητα πλουσιότερες εις βάρος της περιουσίας των καταναλωτών-δανειοληπτών κατά τα αντίστοιχα ποσά εξόδων".

Με πληροφορίες από την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.