Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Μπράβοι σε πρακτορείο εφημερίδων - την κοπάνησαν μόλις είδαν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ [ΒΙΝΤΕΟ]


Στον εισαγγελέα έχει μεταφερθεί η κόντρα μεταξύ εφημεριδοπωλών και κέντρων διανομής τύπου, εξαιτίας της προσπάθειας συμμετοχής των τελευταίων στη διαδικασία διανομής εφημερίδων και περιοδικών...



  μετά και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών.
Δυναμίτη στα θεμέλια της διαδικασίας έβαλε η μείωση αγγελιοσήμου από πλευράς των πρακτορείων, ώστε η συμμετοχή τους στη διανομή να ενισχυθεί και από οικονομικά αίτια.
Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι εφημεριδοπώλες μπλόκαραν όλες τις εξόδους από τα πρακτορεία στο Κορωπί, καθώς διέρρευσαν πληροφορίες ότι τα πρακτορεία Τύπου θα επιχειρούσαν μόνοι τους τη διανομή σε περίπτερα και άλλα καταστήματα με έντυπα.

Να σημειωθεί άλλωστε ότι η πρωτοβουλία από πλευράς των δύο μεγάλων πρακτορείων "Άργος" και "Ευρώπη"θεωρείται παράνομη και για το λόγο αυτό οι εφημεριδοπώλες το περασμένο Σάββατο κάλεσαν την αστυνομία, η οποία μάλιστα οδήγησε στο αυτόφωρο τρεις εργαζόμενους των πρακτορείων με την αιτιολογία της παρακώλυσης Τύπου.
Να σημειωθεί ότι η μοναδική εφημερίδα που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα είναι η Ελευθεροτυπία, όπου με πρωτοβουλία της διευθύντριας Μάνιας Τεγοπούλου, η διανομή πραγματοποιήθηκε τόσο στα πρακτορεία όσο και στους εφημεριδοπώλες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αυριανή υποχρεωτική επιστροφή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Αφού έφτασαν έξω από τα πρακτορεία το περασμένο Σάββατο οι εφημεριδοπώλες, ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες εταιριών φύλαξης που επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη διανομή εντύπων.
Λίγες ώρες αργότερα, οι άνδρες που περιφρουρούσαν τα γραφεία των πρακτορείων, αποχώρησαν, ενώ έξι άτομα συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα τρία μέλη του σωματείου εφημεριδοπωλών και οι τρεις εκπρόσωποι πρακτορείου Τύπου που συνελήφθησαν μετά τις μηνύσεις που αντάλλαξαν μεταξύ τους, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Σε βάρος τους δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη, ωστόσο ο εισαγγελέας κατέστησε σαφές προς όλες τις πλευρές πως δεν θα επιτραπεί στο μέλλον η παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των εφημερίδων.
Για όσους μάλιστα επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη διανομή του Τύπου, ο εισαγγελέας τόνισε ότι θα εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.





πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.