Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τσεκούρι σε φορείς του δημοσίου από... χθες!

Με τη μορφή επείγουσας τροπολογίας εισάγεται στη Βουλή το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση για τους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου. Το "τσεκούρι" αναμένεται να πέσει άμεσα, αρχής γενομένης από...



τις 5 Αυγούστου!

Όπως ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την δημοσιονομική εξυγίανση, η συζήτηση του οποίου αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με στόχο η κατάργηση των φορέων να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Ευ.Βενιζέλο, στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου υπήρξε κοινή εισήγηση από τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

"Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους».

Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης των φορέων στους οποίους εργάζονται ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΗΜΗΤΡΑ, και Ε.Ι.Ν..

Σε σχετικό ψήφισμα των σωματείων τους επισημαίνεται ότι «οι Δημόσιοι Οργανισμοί στους οποίους εργαζόμαστε, παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο και τη λειτουργία τους, έχουν πολύχρονη αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά ο καθένας στον τομέα ευθύνης του (μελέτη-κατασκευή σχολείων, έρευνα, πιστοποίηση προϊόντων, διαχείριση οικονομικών πόρων κλπ.)».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αυτή η στοιχειώδης ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους πρέπει να διέπει και τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων. «Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα θίξει το επίπεδο υπηρεσιών και τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους σε τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.