Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Επιστροφή Στρος Καν στο τιμόνι του ΔΝΤ! Είναι δυνατόν;

Η είδηση ότι οι κατηγορίες εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική κακοποίηση μπορεί να υποπέσουν, έσκασε να βόμβα στην...



Γαλλία, αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις για επιστροφή του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ στην πολιτική σκηνή της χώρας του.

Οι Σοσιαλιστές, που έβλεπαν τον Στρος Καν ως την καλύτερη ευκαιρία τους για να κερδίσουν την εξουσία μετά από χρόνια παραμονής στην αντιπολίτευση, τουλάχιστον μέχρι τη σύλληψή του τον Μάιο, χάρηκαν με την είδηση ​​ότι οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία των κατηγοριών της καθαρίστριας του ξενοδοχείου, που ισχυρίστηκε ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν προσπάθησε να την βιάσει.

Η ξαφνική ανατροπή των γεγονότων αναζωπύρωσε ακόμα και τον θυμό των υποστηρικτών του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, επειδή διαπομπεύτηκε δημοσίως από τις αμερικανικές αρχές χωρίς καν να έχει καταδικασθεί.

Άλλοι, όμως, στη Γαλλία, ισχυρίζονται ότι ακόμη και αν το όνομά του «καθαρίσει», η μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί η φήμη του Στρος Καν τον καθιστά μη «εκλέξιμο», αν και θα μπορούσε να πάρει μία κατώτερη θέση σε μία ενδεχόμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.