Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Δημιουργούν ανώνυμες εταιρίες του δημοσίου για να βολεύουν τους "φίλους" τους με παχυλές αμοιβές.

Ωραίο το κόλπο ,αλλά οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων το πήραν χαμπάρι ,με αφορμή ...

την ίδρυση μιας νέας ακόμη Ανώνυμης Εταιρείας, την «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.».Με στοιχεία μάλιστα αποδυκνύουν πως οι εταιρίες αυτές είναι σπάταλες και το έργο που προσφέρουν θα μπορούσε να το προσφέρει το ίδιο το δημόσιο εξοικονομώντας ένα σκασμό λεφτά.Διαβάστε λοιπόν τι καταγγελουν:
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι λειτουργικές/διοικητικές δαπάνες του έτους 2010 της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» συγκρινόμενες με τις αντίστοιχες της Γεν. Γραμ. Δημοσίων Έργων. Η «Εγνατία Οδός Α.Ε. » σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2010, με 250 υπαλλήλους στο τέλος του 2010 είχε λειτουργικά έξοδα 58 εκατ. ευρώ, ενώ η Γ.Γ.Δ.Ε. αντίστοιχα με 2.713 υπαλλήλους είχε λειτουργικά έξοδα 96 εκατ. ευρώ. Σαφέστατα προκύπτει ότι το λειτουργικό κόστος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είναι πέραν του εξαπλασίου του αντίστοιχου της Γ.Γ.Δ.Ε. Σημειώνουμε ότι ενώ η Γ.Γ.Δ.Ε. για το έτος 2010 είχε σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών έναντι του έτους 2009, αντίστοιχα η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είχε μηδενική μείωση.


Κύριοι Υπουργοί,
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την έμπρακτα συνεχιζόμενη απαξίωση των τεχνικών υπηρεσιών και των 150 περίπου τεχνικών υπαλλήλων, που υπηρετούν στην Περιφέρεια Κρήτης, πέραν αυτών της ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ, με την σύσταση της «Υποδομές Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.», η οποία αναλαμβάνει όλα τα έργα υποδομών ανεξαρτήτως προϋπολογισμού, είδους και κατηγορίας που θα εκτελούνται στην Κρήτη. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει τα έργα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, του υπολοίπου Διευρωπαϊκού Δικτύου, του λοιπού οδικού δικτύου που άμεσα ή έμμεσα εξυπηρετεί το έργο ή συνδέεται με αυτό, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έργο υποδομής μεταφορών ή επικοινωνιών ή δικτύων, στην Κρήτη και στη λοιπή Ελλάδα που ανατίθεται σ’ αυτήν!!!

Κύριοι Υπουργοί,
Σας καλούμε να τολμήσετε και να προχωρήσετε στην ανάκληση της απόφασης δημιουργίας μίας ακόμη, πολύ πιθανόν, μελλοντικά χρεοκοπημένης ΑΕ, που λειτουργεί έξω από το δημόσιο λογιστικό έλεγχο, κοστίζει πανάκριβα όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία που αναφέρουμε παραπάνω και το κόστος θα κληθεί να πληρώσει ξανά ο φτωχός πλέον Έλληνας φορολογούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.