Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μουσικό φεστιβάλ στη Μύκονο από Ιούλιο μέχρι και Οκτώβριο

Ένα καινούριο διεθνές φεστιβάλ ξεκινά τολμηρά φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο. Με τέσσερις φωτεινές συναυλίες που καλύπτουν...


κλασική, τζαζ, αλλά και Ελληνική μουσική, που απευθύνονται τόσο στους κατοίκους του νησιού όσο και στους επισκέπτες του, αφού θα διαρκέσουν απο τον Ιούλιο μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου, και εμμένουν στη συμβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών στην παραγωγή πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.
Αντανάκλασις, το όνομα αυτού... γιατι το φως, η θάλασσα, ο ήχος, η μουσική και οι επιρροές της, παραπέμπουν εκεί... Ακόμη, γιατί, όπως και η έννοια της «αντανάκλασης» στη ρητορική τέχνη, οι διοργανωτές σκοπεύουν να προκαλέσουν διάλογο με νέους καλλιτέχνες, να εκμαιεύσουν τις δικές τους ερμηνείες για την Τέχνη, για τη Ζωή.
Una noche de fantasia, στις 18 Αυγούστου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, με δυο νέα αστέρια της διεθνούς κλασικής σκηνής, δυο καλλιτέχνες μεσογειακού ταμπεραμέντου, τον Ισπανό κλαρινετίστα Jose Franch-Ballester, από τη Βαλένθια, που ζει στην Αμερική, αλλά έχει ήδη εμφανιστεί σε μερικές από τις σπουδαιότερες αίθουσες στον κόσμο, έχει ηχογραφήσει για το BBC και την Deutsche Grammophon, και την Ιταλίδα πιανίστα Vanessa Benelli Mosell, βραβευμένη με τον τίτλο Young Steinway Artist, και με συνεργασίες στο ενεργητικό της όπως με Yuri Bashmet, Moscow Soloists, Berliner Philarmoniker, Renaud και Gautier Capuçon, μεταξύ άλλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.