Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

H Moody's "χτυπάει" την Γερμανία

Σε βαρύ πλήγμα για τη δυναμική της γερμανικής οικονομίας ενδέχεται να αποβεί η κίνηση της Moody's να...




υποβαθμίσει δέκα τράπεζες του γερμανικού δημόσιου τομέα, γνωστές και ως Landesbanken, λόγω της εξασθένισης που διαπιστώνεται στην πολιτική βούληση για την παροχή βοήθειας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Οι υποθέσεις ότι υπήρχε σχετικά υψηλή συστημική υποστήριξη της αξιολόγησης του μακροπρόθεσμου χρέους των τραπεζών του δημοσίου τομέα της Γερμανίας αμφισβητείται όλο και περισσότερο, από την υποχώρηση της πολιτικής βούλησης όσον αφορά την υποστήριξη της διάσωσης των τραπεζών» ανέφερε η Καταρίνα Μπάρτεν, στέλεχος του οίκου αξιολόγησης.

Οι Landesbanken είναι οι τράπεζες δημοσίου δικαίου, που λειτουργούν ως Κεντρικές Τράπεζες για τα τοπικά ταμιευτήρια των ομόσπονδων κρατιδίων, κρατικών και κοινοτικών τραπεζών.
Αντικείμενό τους είναι οι γενικές τραπεζικές εργασίες για λογαριασμό επιχειρήσεων και δημόσιων εταιριών και συμμετέχουν σε διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν αρκετές Landesbanken δημιουργούν ανησυχία για την βιωσιμότητα της υποστήριξής τους.

Οι τέσσερις τράπεζες που χρειάστηκαν κρατική υποστήριξη στην διάρκεια της κρίσης, οι BayernLB, HSH , LBBW και WestLB ίσως υποβαθμιστούν πάνω από μια βαθμίδα, ενώ όσες δεν χρειάστηκαν κρατική βοήθεια, δηλαδή οι DekaBank, Helaba , LBB και NordLB απειλούνται με υποβάθμιση μίας βαθμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.