Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Συνέντευξη Σαμαρά στην Wall Street Journal

«Το διεθνές σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας είναι αποτυχημένο και χρειάζεται επανασχεδιασμό». Με αυτή την πρόταση ξεκινάει η Wall Street Journal...


στη σημερινή της έκδοση, τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη που δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε διεθνές μέσο, από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ, κατά την οποία επαναλαμβάνει τη γνωστή θέση του:

«Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι αποτυχημένο. Οι δανειστές μας θα πρέπει να επανεξετάσουν την πολιτική τους. Γιατί λοιπόν θα πρέπει εμείς να υποφέρουμε μέχρι να γίνει αυτό;». Η εφημερίδα αναφέρει επίσης, πως χάρη σε αυτές τις απόψεις, ο κ. Σαμαράς απομονώθηκε διεθνώς αλλά υπογραμμίζει πως είναι και η αιτία που το κόμμα του προηγείται πλέον στις δημοσκοπήσεις.

Το υπόλοιπο της συνέντευξης κινείται στο ίδιο κλίμα, με την εφημερίδα να παραθέτει όλα όσα του προσάπτουν η ελληνική κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, όπως ότι οι θέσεις που υποστηρίζει θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση του ελληνικού χρέους, κλείνει όμως με ένα σύντομο διάλογο που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με την Άνγκελα Μέρκελ, για να υπογραμμίσει τη σταθερότητα των απόψεών του.

«Είπα στην Μέρκελ: Κοιτάξτε, αν το πλάνο σας δουλέψει τότε θα είμαι εγώ λάθος. Αν όμως δεν δουλέψει, τότε θα χρειαστείτε ένα νέο πλάνο και εγώ θα είμαι αυτός που θα σας το δώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.