Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Google+ εναντίον Facebook


Μετά από κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες στο στίβο των Social Networks, η Google φαίνεται πως μπαίνει πλέον σοβαρά στο παιχνίδι με το Google+, το νέο...



κοινωνικό δίκτυο που φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Facebook, αλλά και του Twitter.

Παρόλο που για την ώρα είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και η εγγραφή γίνεται μόνο με πρόσκληση, έχουν βγει στη δημοσιότητα οι πρώτες εντυπώσεις για το Google+, οι οποίες είναι αρκετά αισιόδοξες για τον διαδικτυακό γίγαντα.

Η νέα υπηρεσία της Google θα «τρέχει» και στα τηλέφωνα με λειτουργικό Android, μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής που θα μπορεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει ο χρήστης.

Αντίθετα με το Google Wave και το Buzz, παλαιότερες και αποτυχημένες προσπάθειες της Google στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης, το Google+ είναι απλό στη χρήση, καθώς εξομοιώνει την λειτουργικότητα των ήδη διάσημων κοινωνικών δικτύων, αλλά προσφέρει και μια πιο φιλική για τον χρήστη εμπειρία.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Gmail, του δωρεάν Mailτης Google ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια και ότι τα τηλέφωνα με λειτουργικό Android καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται ότι το Google+ θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο Facebook.

Αναγνωρίζοντας προφανώς την απειλή, ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα, η ομάδα του Facebook θα κάνει μια «καταπληκτική ανακοίνωση», χωρίς να αναφέρει παραπάνω λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.