Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Φοροδιαφυγή 2 δις ευρώ στο ίντερνετ

«Ο τζίρος των τυχερών παιγνιδιών μέσα από το διαδίκτυο υπολογίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ σε 5 δισ. ευρώ και η απώλεια εσόδων...
 
 
για το ελληνικό δημόσιο σε 2 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές τράπεζες γίνονται άθελά τους συνεργοί σε αυτή την φοροδιαφυγή αφού οι συγκεκριμένες συναλλαγές στο διαδίκτυο γίνονται με πιστωτικές κάρτες. Ηδη εξετάζεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης νομοσχέδιο για τον έλεγχο των συναλλαγών από το διαδίκτυο»...

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, στα εγκαίνια της νέας υπηρεσίας της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε ότι η νέα υπηρεσία θα έχει την δυνατότητα άρσης του τραπεζικού, χρηματιστηριακού, φορολογικού κι επιχειρηματικού απορρήτου και να προχωρά σε άμεσους ελέγχους ατόμων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι σχετίζονται με υποθέσεις φοροδιαφυγής, οικονομικού εγκλήματος κι άλλων σχετικών παραβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.