Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Παραδέχθηκε ότι βουλιάζουμε στην ύφεση, θα δωθεί κι άλλη ενίσχυση δισεκατομμυρίων στις τράπεζες!


Η ύφεση θα ξεπεράσει το 4,5% και οι τράπεζες θα λέβουν εκ νέου χρηματοδότηση για να μην καταρρεύσουν!...




«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα μακροοικονομικό ζήτημα το οποίο αναμφίβολα επηρεάζει και τους δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής και παραδέχθηκε ότι η ύφεση θα κινηθεί σε επίπεδα πάνω από το 4,5%.

Ωστόσο, επεσήμανε ό,τι «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι προσπάθειες μας. Εάν εφαρμόσουμε πλήρως τα ψηφισθέντα και συμφωνηθέντα μέτρα, θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στο δημοσιονομικό μας στόχο και θα μπορέσουμε το 2012 να αλλάξουμε την ατμόσφαιρα».

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ζήτημα της Φινλανδίας, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε πως αναζητείται λύση χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας και η αξιοπιστία και σταθερότητα του προγράμματος στήριξης.

Εν τω μεταξύ, προανήγγειλε ότι θα δοθεί κεφαλαιακή ενίσχυση στις τράπεζες, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ απαντώντας στις ανησυχίες του κ. Καρατζαφέρη για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος, διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες.


Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ:

"Ελπίζει" ο Βενιζέλος, σε απελπισία οι Έλληνες... Και οι Φινλανδοί στον κόσμο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.