Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η κρίση στην Κρήτη, γέμισε τα δημόσια νοσοκομεία!


Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στρέφονται ολοένα και περισσότεροι πολίτες, που στο πλαίσιο των περικοπών στα έξοδα, σβήνουν από ... το λεξικό τους τα ιδιωτικά ιατρεία και τις ιδιωτικές κλινικές!

Απόρροια αυτού είναι, άλλωστε,...


η αύξηση κατά 20% που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στις επισκέψεις ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, για τοκετούς, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και χειρουργεία.

Στο top-18 των χρεών τρία νοσοκομεία της Κρήτης

Εν τω μεταξύ, στο top - 18 των ελληνικών νοσοκομείων με τα μεγαλύτερα χρέη φέρεται να βρίσκονται το ΠΑΓΝΗ, το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, με οφειλές που αγγίζουν τα 140 εκ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα χρέη, ο νέος διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης, Πανίκος Καρτασής διευκρινίζει ότι η ΔΥΠΕ διαθέτει 46 εκ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρώσει μέρος των οφειλών, ενώ για το υπόλοιπο του χρέους, σχεδιάζεται να διατεθούν τα χρήματα που θα εισπράξουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, που χρωστούν ποσό ύψους 191 εκ. ευρώ!

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις, μάλιστα, (με δεδομένο ότι θα εισπραχθούν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία) κάνουν λόγο ακόμη και για ... πλεόνασμα στα ταμεία της ΔΥΠΕ στο τέλος της χρονιάς!

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΔΥΠΕάρχη, υπάρχουν νοσοκομεία που έχουν διαθέσιμα χρήματα, όμως πολλά από τα εντάλματα που έχουν φτάσει στον Επίτροπο, δεν έχουν ακόμη υπογραφεί, ώστε να εκταμιευθούν τα χρήματα.
Πηγη: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.