Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μειώνουν στους δικαστές τον μισθό κι ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο στα δικαστήρια

Άδειες δικαστικές αίθουσες και χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμείς, με τον κίνδυνο της παραγραφής. Οι δικαστικοί δεν μπορούν να δεχθούν τις μειώσεις στους μισθούς τους. Το δέχονται μόνο για τους υπόλοιπους. Δε θέλουν να χάσουν φράγκο...

Δείτε αναλυτικά τους μισθούς που παίρνουν και τις μειώσεις που "τρώνε"



Στο κοινό υπόμνημα που απέστειλαν προς τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αναφέρουν ότι η νέα μείωση του αντισταθμιστικού επιδόματος κατά 15% θα επιφέρει στους εισαγγελείς και τους δικαστές ετήσιες μισθολογικές απώλειες κατά μέσο όρο σε 38,5%. Δηλαδή, σε απόλυτους αριθμούς θα υπάρξει επιπλέον μείωση από το βαθμό του Ειρηνοδίκη μέχρι των ανωτάτων βαθμών, από 730 έως 1457 ευρώ ετησίως.

Στις απώλειες στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, όπως παρουσιάζονται αναλυτικά στο κοινό τους υπόμνημα, προστίθενται:

- Η μείωση αρχικά κατά 20% (άρθρο 1 παρ. 2 υποπαρ. 2 του ν. 3833/2010) και στη συνέχεια κατά ακόμα 8% (άρθρο τρίτο παρ. 1 του ν. 3845/2010) του αντισταθμιστικού επιδόματος.

- Η μείωση αρχικά κατά 12% (άρθρο 1 παρ. 2 υποπαρ. 1 του ν. 3833/2010) και στη συνέχεια κατά ακόμα 8% (άρθρο τρίτο παρ. 1 του ν. 3845/2010) της πάγιας αποζημίωσης.

- Η μείωση αρχικά κατά 12% (άρθρο 1 παρ. 2 υποπαρ. 1 του ν. 3833/2010) και στη συνέχεια κατά ακόμα 8% (άρθρο τρίτο παρ. 1 του ν. 3845/2010) της αποζημίωσης εξόδων παράστασης.

- Η κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

- Η μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ

- Η επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

- Η επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας.

- Η επιβολή ειδικής εισφοράς υπέρ του ΤΠΔΥ.



Οι Δικαστικές Ενώσεις, αντιδρώντας στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους όσο και στη σύνδεσή των αποδοχών τους με αυτές των δημόσιων υπαλλήλων, ζητούν την άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.