Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ο δημοσιογράφος που είπε πολλά, βρέθηκε νεκρός...

Είναι εκείνος που ξεκίνησε το κουβάρι των αποκαλύψεων στη «News of the World». Ο λόγος για το Βρετανό δημοσιογράφο Σον Χορ, ο οποίος βρέθηκε αιφνιδίως νεκρός στο σπίτι του.


Ο άτυχος ρεπόρτερ, που ζούσε ζωή τρυφηλή, αν και θεωρούσε ανέκαθεν τον εαυτό του ένα «λαϊκό παιδί και ισόβιο οπαδό της ποδοσφαιρικής ομάδας της Άρσεναλ», είχε απευθυνθεί στους «New York Times», λέγοντας πως ο τότε διευθυντής του, Άντι Κόλσον (επικοινωνιακός συνεργάτης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον), ενθάρρυνε τους υφισταμένους του να παγιδεύουν τα τηλέφωνα διασήμων ώστε «να βγάζουν αποκλειστικά ρεπορτάζ».

Ο Χορ ήταν αρχικά φίλος με τον Κόλσον, αλλά στη συνέχεια απολύθηκε λόγω «εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά», μιας εξάρτησης ωστόσο που προκλήθηκε από την ίδια την εφημερίδα που εργαζόταν! Η «News of the World» τον πλήρωνε για να παίρνει κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά μαζί με αστέρια της ροκ και για να πίνει μαζί τους, μια μακροχρόνια πρακτική που του κόστισε την υγεία του και ίσως και τη ζωή του.

Ο Σον αγόραζε σχεδόν 20 γραμμάρια κοκαΐνη την εβδομάδα, αφού έκανε χρήση τριών γραμμαρίων κόκας την ημέρα, μόνο και μόνο για να είναι σε θέση να «κυνηγάει» τις αποκλειστικότητες. Ο Σον έδινε σχεδόν 1.000 λίρες -1.140 ευρώ- την εβδομάδα σε ναρκωτικά, εκτός από το αλκοόλ. Η μανία του να βρίσκει πρωτοσέλιδα, ένα «χούι» που κληρονόμησε από όταν εργαζόταν στη «News of the World», μπορεί και να του στοίχισε τη ζωή του.

Ο Χορ προερχόταν από τα εργατικά στρώματα της Βρετανίας, οπαδός του Εργατικού Κόμματος. Παρακολούθησε το κολλέγιο του Uxbridge και εργάστηκε ως δόκιμος δημοσιογράφος τη δεκαετία του ’80 για την εφημερίδα «Watford Observer». Εργάστηκε στη «Sun» από το 1998-2003 και στη «News of the World», από την οποία απολύθηκε το 2005 από τον Άντι Κόλσον για προβλήματα που σχετίζονταν με το ποτό και τα ναρκωτικά. Η υγεία του είχε επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ένας γιατρός που εξέτασε το συκώτι του, του είχε πει «μήπως είσαι νεκρός και δεν το ξέρεις;».

πηγή: Περιοδικό «Πολιτικά Θέματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.