Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

"Στην Τρίπολη μέχρι τέλους" δήλωσε ο καντάφι σε ραδιοφωνικό μήνυμα...



Σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση, ο Καντάφι τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά ούτε την Τρίπολη όπου -όπως διεμήνυσε- θα παραμείνει μέχρι τέλους.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Τρίπολη όπου σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι, με το Λίβυο ηγέτη να δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία και θα παραμείνει στη λιβυκή πρωτεύουσα «μέχρι το τέλος». Μετρημένες οι μέρες του λέει ο Λευκός Οίκος



Σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από τη λιβυκή τηλεόραση, ο Καντάφι τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία, αλλά ούτε την Τρίπολη όπου -όπως διεμήνυσε- θα παραμείνει μέχρι τέλους.

Παράλληλα, αφου εξέφρασε το φόβο ότι η πρωτεύουσα θα παραδοθεί στις φλόγες, κάλεσε τους Λίβυους από όλες τις περιοχές της χώρας να συρρεύσουν στην πόλη-προπύργιό του για να την απελευθερώσουν, όπως είπε, από τους αντάρτες, υποστηρίζοντας ότι στο τέλος, «θα βγει νικητής» από τη μάχη της Τρίπολης.



Την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί προελαύνουν προς την πρωτεύουσα από την ορεινή περιοχή Νεφούσα, στη δυτική Λιβύη, και βρίσκονται πλέον σε απόσταση 12 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νωρίτερα πληροφορίες μιλούσαν για ενισχύσεις των αντικαθεστωτικών διά θαλάσσης από τη Μισράτα στην Τρίπολη κι ενώ σκληρές μάχες ήταν σε εξέλιξη στην αεροναυτική βάση Μιτίγκα. Λίγο αργότερα πυρά ακούστηκαν κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι ξένοι ανταποκριτές στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας.

Εκτίμηση των αντικαθεστωτικών είναι ότι η Τρίπολη -το προπύργιο του Μουαμάρ Καντάφι- «θα έχει πέσει ως αύριο». «Θα μπούμε στην Τρίπολη εντός μερικών ωρών. Ελπίζουμε ότι ως αύριο θα έχει περάσει στα χέρια μας, δήλωσε στρατιωτικός επικεφαλής των εξεγερμένων.

Ουάσινγκτον: Μετρημένες οι μέρες του Καντάφι

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες.

«Οι ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος Τζος Έρνεστ, «συνεχίζουν να έχουν στενή επικοινωνία με τους συμμάχους μας, τους εταίρους μας και το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο» (πολιτικό όργανο των Λίβυων αντικαθεστωτικών) και πρόσθεσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε το πρωί για την κατάσταση στη Λιβύη από τον σύμβουλό του για θέματα αντιτρομοκρατίας Τζον Μπρέναν.

«Πιστεύουμε ότι οι ημέρες του Καντάφι είναι μετρημένες και ότι ο λιβυκός λαός αξίζει ένα δίκαιο, δημοκρατικό και ειρηνικό μέλλον», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Πηγη: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.