Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Που καίνε οι φωτιές ΤΩΡΑ....Δύσκολη μέρα και η σημερινή...

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν σε όλη τη χώρα έχουν μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα και όχι μόνο. Μάχη σε 22 μέτωπα σε όλη τη χώρα δίνουν οι πυροσβέστες. Δύσκολη νύχτα ήταν και αυτή που πέρασε καθώς το σκοτάδι και ο δυνατός αέρας δεν βοηθούσαν την κατάσβεση.....


ΕΒΡΟΣ

Για τρίτη ημέρα μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Έβρου,έχοντας αποτεφρώσει περισσότερα από 47.000 στρέμματα δασικής έκτασης.Αυτή την ώρα τα πύρινα μέτωπα εκτείνονται μεταξύ των περιοχών Κοίλα, Καβησός, Κιτρινόπετρα και Λευκίμη, ενώ συνεργεία και μηχανήματα ασχολούνται με την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών για τον περιορισμό επέκτασή της προς βορρά.


ΑΡΚΑΔΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί οι κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη της ενότητας Βαλτετσίου του δήμου Τρίπολης.Αυτή την ώρα υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος. Τα καλά νέα είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η κατάσβεση είναι πιο εύκολη.


ΑΜΦΙΣΣΑ

Δύσκολη η κατάσταση και σε δασική έκταση στην περιοχή Μαλανδρίνο.Επιτόπου βρίσκονται 25 πυροσβέστες,11 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο.


ΑΧΑΙΑ

Οι φλόγες στο χωριό Χαϊκάλι, έκαψαν δύο σπίτια και ένα ξωκκλήσι και προκάλεσαν πολλές ζημιές σε καλλιέργειες.


Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή της ΒΙΠΕ. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά υπάρχει ο φόβος αναζωπυρώσεως.


ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχτηκε και ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Φωτιά έχουμε στην Μεταξάδα Μεσσηνίας, ωστόσο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.


ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Σε εξέλιξη και η φωτιά στη Ζάκυνθο που καίει δασική έκταση στην περιοχή Ορθονιές.Στο τόπο βρίσκονται εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.


ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Γαυρολίμνη Ναυπάκτου.



Πατήστε εδώ για να δείτε LIVE τι συμβαίνει σε όλη τη χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.