Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Το κάζο του αιώνα...

Ο (ανεκδιήγητος) ιστορικός αποκλεισμός από την άσημη Οντένσε!...

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα, αν και είχε σταθερή απόδοση. Αμυντικά θα λέγαμε πως «έμπαζε», καθώς οι Δανοί στις αντεπιθέσεις τους πάντα δημιουργούσαν προβλήματα, όμως από τη μέση και μπροστά είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτός που είχε και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Λέτο έδειξε και πάλι να έχει κέφια, καθώς κουβαλούσε μπάλα, πήρε προσπάθειες για σουτ, τα οποία όμως δεν του βγήκαν, όμως έκανε και πάλι σε αρκετές περιπτώσεις κατάχρηση ντρίμπλας και δεν εκμεταλλεύτηκε ξεμαρκάριστους συμπαίκτες του.

Οι Δανοί αιφνιδίασαν καθώς σκόραραν στο 12ο λεπτό με τον Γιόχανσον, ο οποίος δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από μεγάλη αδράνεια της άμυνας και κακή έξοδο του Τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός παρά το γκολ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι. Ο Μαρίνος λίγο πριν το 20′ τραυματίστηκε και ο Φερέιρα πέρασε στη θέση του καθαρόαιμο σέντερ φορ, τον Τοτσέ, ο οποίος πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του.

Στο 35ο λεπτό η υπεροχη απέδωσε καρπούς, έστω και από στημένη φάση. Ο Νίνης εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Ζαν Αλέν Μπουμπσόνγκ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με δυναμική κεφαλιά έκανε το 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Δυναμικά στο β’, γκολ στο ντεμπούτο του ο Τοτσέ

Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και πήραν μόλις στο 50ο λεπτό κεφάλι στο σκορ, όταν ο Λέτο πάσαρε στον Κατσουράνη στο ύψος του πέναλτι, ο Βέσελς βγήκε και έδιωξε, αλλά ο Τοτσέ που βρισκόταν στη σωστή θέση έστειλε χωρίς κοντρόλ τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Στο επόμενο λεπτό το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει καθαρίσει με την πρόκριση, όταν ο Λέτο έκλεψε έξω και πλάγια από την περιοχή, πάσαρε στον επερχόμενο Νίνη, ο οποίος σε μοναδικό τετ-α-τετ σημάδεψε το δοκάρι!

Ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, καθώς στο 58′ ο Ουτάκα εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Ρουντ, ο οποίος με όμορφο πλασέ από δύσκολη θέση νίκησε τον Τζόρβα για το 2-2.

Έπρεπε να βγει μπροστά

Με το σκορ αυτό η Οντένσε κρατούσε και πάλι την πρόκριση στα χέρια της λόγω του παραπάνω εκτός έδρας γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να παίξει παθητικά, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να είναι προσεκτικός στην άμυνα.

Ο Φερέιρα στο 67′ έβγαλε τον αρνητικό Κλέιτον, ο οποίος δεν πρόσφερε ούτε ως σέντερ φορ, ούτε ως δεξί εξτρέμ μετά την είσοδο του Τοτσέ και πέρασε στη θέση του τον Πετρόπουλο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα πέρασε τον «100αρη» Καραγκούνη για καλύτερη κυκλοφορία στο κέντρο. Οι Δανοί από το 75′ και μετά έπαιζαν μόνο άμυνα, ο Βέσελς καθυστερούσε στα ελεύθερα και γενικότερα η ΟΒ ήταν όλη πίσω.

Κατάρρευση…

Το «τριφύλλι» προσπαθούσε μόνο με μακρινά σουτ να απειλήσει και η κλεισμένη Οντένσε έκανε μια αντεπίθεση στο 80′, ο Βύντρα σκόνταψε και ο Καντρί βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει αμαρκάριστος και να κάνει το 2-3…

Από το 82′ και μετά ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε, αλλά η κούραση, η απογοήτευση, αλλά και η καλή άμυνα των Δανών επέτρεψαν μόνο ένα καλό σουτ του Νίνη στο 84′ που έδιωξε με υπερένταση. Η Οντένσε στο 88′ από μια φαινομενική ακίνδυνη φάση έκανε και το 2-4 με φοβερό σουτ του Αντρεάσεν.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώσουν σε 4-3 με τον Πετρόπουλο…

Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για πρόκριση στα play-off και ίσως στους ομίλους του Champions League, αλλά και η εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League χάθηκε. Πλέον, οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν χαρακτήρα, να ξεπεράσουν αυτό το κάκιστο ξεκίνημα και να πάρουν -έστω- την πρόκριση στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση…

πηγή: mypanathinaikos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.