Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η Standard & Poors βούλιαξε το ΧΑΑ


Η πληθώρα σεναρίων και αλληλοσυγκροομενων πληροφοριών σε συνδυασμό με την επιθετική πολιτική των οίκων αξιολόγισης εντείλει τη νευρικότητα και την αβεβαιότητα και θολώνει το τοπίο...




Οι αδιαφανείς διεργασίες στο εσωτερικο της Ευρωζώνης σε συνδυασμό με τη γερμανική πολιτική και την απουσία αντίπαλου δέους εντός της ΕΕ πυροδοτούν φυγόκεντρες τάσεις και δίνουν έδαφος σε επικίνδυνα σενάρια και πολιτικές που διακυβεύουν τη σταθερότητα.
Σοφοκλέους
Οι ανακοινώσεις από την S&P και τη Moody's σχετικά με επικείμενη χρεοκοπία έως το τέλος του έτους και την επικινδυνότητα των εγγυήσεων δυναμίτησαν το αρχικά θετικό κλίμα που είχε αρχικα΄δημιουργηθεί μέσω των σεναρίων για μείωση του ΦΠΑ και πάγωμα της αύξησης στην εστίαση.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 940,72 μοναδες με απώλειες 2,21% και τζίρο περιπτέρου 33 εκατ.
Βαριές απώλειςε 2,38% για τον FTSE-20 υπο υποχώρησε στις 401,15 μονάδες. Καλύτερη η εικόνα με ελάχιστες συναλλαγές στον Mid-40 υπο έχασε 1,8% διαμορφούμενος στις 938,01 μονάδες.

Οι αγορές
Η Wall Street άνοιξε ανοδικά με σημαντικά κέρδη της τάξης του 1,6% αλλά στα υψηλά ημέρας βγήκαν πωλητές περιορίζοντας την ανοδική δυναμική.
Αντίστοιχη η εικόνα και στη Φρανκφούρτη όπου ο Xetra Dax ενισχύονταν κατά 1,5% αλλά μετά το άνοιγμα της Wall η μεταβλητότητα επέστρεψε και ο δείκτης αρχικά υποχώρησε χάνοντας έως και τα μισά κέρδη.
Καλύτερη η κατάσταση στο Λονδίνο με τον FTSE-100 να γράφει κέρδη 1,85% λίγο πριν το κλείσιμο.
Μεγάλα κέρδη 2,22% σημειώνει ο CAC-40 στο Παρίσι.
Στο μέτωπο των ισοτιμιών το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου. 


πηγή: Σοφοκλεους In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.