Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιωργάκη: Από +10 σε -8 μέσα σε 2 χρόνια...


Προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνώντος κόμματος δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 19,1% και με καταλληλότερο για την πρωθυπουργία τον Γιώργο Παπανδρέου.


Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου,...


η ΝΔ προηγείται με 22,3%, ενώ έπεται το ΠΑΣΟΚ με 15,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,8%, ο ΛΑΟΣ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 1,6%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 19,7%.

Το 22,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 16,1% τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το 60,1 κανέναν από τους δύο.

Εξάλλου, οι περισσότεροι πολίτες κρίνουν άδικα και μή αναγκαία τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ωστόσο 7 στους 10 δηλώνουν έτοιμοι να καταβάλουν τους φόρους και τα τέλη.

Το 71,5% των πολιτών δεν πιστεύει, βάσει της έρευνας, ότι τα μέτρα θα φέρουν αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά, παρ' όλα αυτά, το 70% δηλώνει έτοιμο να πληρώσει το φόρο που θα τους ζητηθεί.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, την περίοδο από την Πέμπτη 22 έως και το απόγευμα της 26ης Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.