Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

10 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον αγροτικό συνεταιρισμό ηρακλείου!


24ωρη απεργία πραγματοποιούν, σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών νομού Ηρακλείου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, για 10ο μήνα, και μάλιστα ανησυχούν ότι δε θα πληρωθούν, καθώς το δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς...
 με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου φαίνεται να έχει "σκαλώσει".

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι 175 εργαζόμενοι που καταλήγουν στα δανεικά από φίλους και γνωστούς, ενώ οι ... τυχεροί παίρνουν 100-200 ευρώ έναντι των οφειλόμενων, αφού στραφούν στη διοίκηση της ΕΑΣΗ.

Εκ μέρους των εργαζομένων, πάντως, ο πρόεδρος Νίκος Μαρκάκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, πιθανώς και με μια απεργία διαρκείας.

Επιτέλους, τέλος, φύγετε!

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η μειοψηφία της διοίκησης της ΕΑΣΗ, μέσω της οποίας καλεί το Μανώλη Γαβαλά, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποχωρήσει από τα ηνία της Ένωσης. Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους της ΕΑΣΗ και τους αγρότες, η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Δικαιωθήκαμε, είχαμε προδιαγράψει την πορεία της οργάνωσης". Παράλλη αμέσω της επιστολής η μειοψοφία στη διοίκηση κάνει λόγο για προσπάθειες εξαπάτησης του δ.σ., εκ μέρους της διοίκησης, με ψευδή οικονομικά στοιχεία.

"Επιτέλους, τέλος, φύγετε, ότι είχατε να προσφέρετε το προσφέρατε" - αναφέρεται χαρακτηριστικά, καλώντας το Μ.Γαβαλά να αποχωρήσει "για να μη φτάσουμε στο ίδιο σημείο της Ελαιουργικής και της Σουλτένωσης".

"Η Ένωση δεν μπορεί να διοικηθεί με εγωιστικές αποφάσεις και λεονταρισμούς, θέλει σύνεση, προγραμματισμό και σωστές αποφάσεις" - καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.