Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

32χρονη «αναλάμβανε» μεταπτυχιακές - φαντάσματα έναντι αμοιβής


Η 32χρονη είχε βάλει και διαφήμιση στο ίντερνετ προκειμένου να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές... πελάτες.  Μόνο που οι μεταπτυχιακές δεν έφταναν ποτέ στους φοιτητές....




Η 32χρονη είχε σκεφτεί το εξής. Δεν παρανομούσε μόνο αυτή, αλλά και οι φοιτητές που της ζητούσαν κάτι παράνομο. Γι' αυτό το λόγο θεώρησε ότι θα ήταν εξαιρετικά ασφαλής απάτη αν τους έταζε την μεταπτυχιακή κι εκείνη απλά τους "έτρωγε" τα χρήματα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, το τελευταίο οκτάμηνο η 32χρονη είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαφορές ιστοσελίδες του διαδικτύου, «διαφημίζοντας» υπηρεσίες εκπόνησης μεταπτυχιακών ή διδακτορικών εργασιών, έναντι χρηματικής αμοιβής. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να εξαπατήσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων, οι οποίοι μετά από επικοινωνία - συνεννόηση μαζί της, κατέθεταν στο προσωπικό της λογαριασμό διάφορα χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο να παραλαμβάνουν τις εργασίες αυτές.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Σε έρευνα, που έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στην οικία της, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων από το λογαριασμό της και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου.

H δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Με αφορμή το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρα επιφυλακτικοί σε τέτοιες καταχωρήσεις και να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ανάλογες περιπτώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.