Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς οι απαγωγείς έπεσαν από τα 4 εκατ. στις 43.000 ευρώ


ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις λεπτομέρειες της απαγωγής της 22χρονης κόρης του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων είναι συγκλονιστικά...




Ευτυχισμένος, ο Νίκος Γκόντας, δεν παραλείπει να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του συνεχώς προς τους αστυνομικούς που κατάφεραν να θέσουν τέρμα στην περιπέτεια της 22χρονης κόρης του, Σοφίας, μετά από πάνω από τρία 24ωρα ομηρίας της στα χέρια των απαγωγέων. Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το planet-greece, οι δράστες ήταν και ερασιτέχνες και... χαζοί!

Το καρτοκινητό

Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απαγωγή της 22χρονης στις Αρχές, μπήκε σε λειτουργία και ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ. ο εντοπισμός των δραστών ήταν εύκολος κι αυτό γιατί όλα τα τηλέφωνα τα πραγματοποίησαν από την ίδια συσκευή κινητού με τον ίδιο καρτοαριθμό. Οι αστυνομικοί γνώριζαν από την αρχή το στίγμα τους, όμως δεν ήξεραν εάν οπλοφορούσαν ή όχι και αν και κατά πόσο ήταν αποφασισμένοι να κάνουν πράξη την απειλή τους ότι θα τη σκότωναν σε περίπτωση που δεν έδινε τα λύτρα ο πρώην δήμαρχος.

Οι διαπραγματεύσεις

Το γεγονός ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν καρτοκινητό για την επικοινωνία τους με την οικογένεια της 22χρονης οδήγησε αρχικά τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν να κάνουν με επαγγελματίες του είδους.
Οι απαγωγείς, απ' ότι φαίνεται, δε γνώριζαν όμως και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Ο Νίκος Γκόντας έχει ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, που σημαίνει ότι ακόμη κι αν πούλαγε όλα του τα υπάρχοντα, δεν έπιανε σε ρευστό ούτε το ένα δέκατο των 4 εκατ. ευρώ που ζητούσαν οι απαγωγείς. Έτσι, σιγά - σιγά, με τις διαπραγματεύσεις έφτασαν στις 43.000 ευρώ.

Η πιτσαρία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του planet-greece, ο 45χρονος, που φέρεται ως εγκέφαλος μαζί με ακόμη έναν Έλληνα κι έναν συνομίλικό του Αλβανό, εργάζονταν κι οι τρεις σε γνωστή πιτσαρία των Ιωαννίνων, στην οδό Ναπολέων Ζέρβα. Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν ότι από την αστυνομία ανακρίνεται τόσο η μητέρα του 45χρονου όσο και η σύζυγος ενός εκ των δραστών.

Σε λίγα λεπτά, ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ηπείρου θα κάνει δηλώσεις για την υπόθεση ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει και ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.