Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έρχονται τα νέα... ραβασάκια από την εφορία



Πήρατε επιστροφή φόρου; Ετοιμαστείτε να την.... επιστρέψετε! Εάν νομίζατε ότι "ξεγελάσατε" το κράτος με το μέτρο των αποδείξεων, απατάστε οικτρά. Οι κυβερνώντες βρήκαν τρόπο να μας τα ξαναπάρουν...




Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τα ραβασάκια της εφορίας,
που θα περιλαμβάνουν το «τριπλό χαράτσι». Τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες αναμένεται να ταχυδρομηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε αντίστοιχο αριθμό φορολογουμένων.

Πρόκειται για την πρώτη  - και  μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών αυτών σημειωμάτων από την οποία το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ. ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα συμψηφισμού της έκτακτης εισφοράς με την επιστροφή φόρου και ο συμψηφισμός θα γίνεται αυτόματα, χωρίς δηλαδή την υποβολή του σχετικού αιτήματος από τον δικαιούχο.

Σημειώνεται ότι τα «ραβασάκια» αυτά έχουν προκύψει από την εκκαθάριση 4 εκατομμυρίων σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος. Έτσι απομένουν να εκκαθαριστούν 1,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την αποστολή και νέας σειράς ειδοποιητηρίων που θα αφορούν στις δηλώσεις αυτές.

Το ποσό από τις έκτακτες εισφορές μπορούν οι φορολογούμενοι να το αποπληρώσουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.