Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο "αγαπούλας", το προεδριλίκι, οι εκβιασμοί, τα όπλα και η φυλακή [ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ]



Η γέννηση, η ζωή, η άνοδος και η πτώση του "αγαπούλα", κατ' άλλους Big Mak, κατ' αλλους αδίστακτου πιστολά και κατ' άλλους εφιάλτη - πρώην βασανιστή της Χούντας. Ποιος είναι ο Μάκης Ψωμιάδης; Πώς το αμούστακο αγόρι της ασπρόμαυρης φωτογραφίας έγινε ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις Αρχές κινούσε τα νήματα του ποδοσφαιρικού υποκόσμου; Διαβάστε στο planet-greece όλη τη βιογραφία του Μάκη Ψωμιάδη και παρακολουθήστε το ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ με τη δράση του, ως παράγοντα της Καβάλας και... ηνίοχος των γκεμιών των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων...


Ο βασανιστής της Χούντας...
Ο κ. Χρυσόστομος Ψωμιάδης, ξεκίνησε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης της χώρας πριν από 36 ολόκληρα χρόνια. Ένας πρώην στρατονόμος ονόματι Μιχάλης Πέτρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ (26 Αυγούστου 1975) αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια της δίκης των βασανιστών της χούντας: «Νεαρός ρασοφόρος κυκλοφορούσε μέσα στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και κακοποιούσε μαζί με άλλους στρατονόμους τους πολιτικούς κρατούμενους. Αυτό το άτομο ονομάζεται Χρυσόστομος Ψωμιάδης, είναι γιος παπά στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατάγεται από την Καβάλα».


Το δικαστήριο απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο Μιχάλη Πέτρου, αρχιβασανιστή του ΕΑΤ ΕΣΑ, για να επιβεβαιώσει όσα ακούστηκαν. Ο Πέτρου κατέθεσε: «Δεν ήταν παπάς αλλά ψευτοπαπάς. Γιός ιερέα. Χρησιμοποιούσε τα ράσα του πατέρα του για να μεταμφιέζεται. Ξέρω ακριβώς το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του» Λίγο αργότερα, ο Πέτρου αποκάλυψε το πραγματικό όνομα του βασανιστή ρασοφόρου: «Ονομάζεται Χρυσόστομος Ψωμιάδης, είναι γιος του ιερέα της Νέας Φιλαδέλφειας και η καταγωγή του είναι από την Καβάλα». Από εκείνη την στιγμή δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση για το ποιος είναι τελικά ο ρασοφόρος των ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Η απαγωγή
Όταν ο Μάκης Ψωμιάδης έκλεισε τα 26 του χρόνια, πρωταγωνίστησε για ακόμα μία φορά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Μαζί με άλλα 15 άτομα κατηγορείται για την απαγωγή του μικροεφοπλιστή Νίκου Σεχόπουλου. Ο Μάκης κατάφερε να αποσπάσει από τον Σεχόπουλο, λόγω χρεών που εμφάνισε, μια 6οροφη πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 122. Ο Σεχόπουλος με βάση το κατηγορητήριο της εποχής, κρατήθηκε όμηρος σε σπίτια στην Αθήνα αλλά και στον Καναδά επί 3 μήνες. Ο Μάκης αυτή τη φορά μαζί με τους υπόλοιπους 15 αθωώθηκε.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης
Βρισκόμαστε στο σωτήριον έτος 1987.  Ο "Αγαπούλας" καταζητείται, πλέον, από την Interpol. Σύμφωνα με τον ανακριτή της Γενεύης Μπάρμπι Καπολ, ο Ψωμιάδης αγόρασε από την εταιρεία DECAFIN 165 κιλά χρυσού για τα οποία πλήρωσε με ακάλυπτες επιταγές.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ κι οι μαχαιριές κι οι πυροβολισμοί
Μυστηριωδώς, κι ενώ η Interpol τον αναζητεί, εκείνος εμφανίστηκε ως... σωτήρας και αγοραστής της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ! Ταυτόχρονα εμφανίζεται ως μέτοχος μεγάλων νυχτερινών κέντρων. Ήδη, έχει τραβήξει την προσοχή, ακόμη και των διάσημων "νονών" της εποχής.

Την ίδια ημέρα που αναλάμβανε τα ηνία της ΚΑΕ ΑΕΚ, έμελε να ξεγελάσει τον θάνατο. Βρίσκεται έξω από την Αίγλη Ζαππείου.  Μεταφέρει σε μία τσάντα τις εισπράξεις από το εστιατόριο. Ένας από τους πολύ σκληρούς της νύχτας, ο Ολλανδός, τον μαχαιρώνει στους γλουτούς. Ο σκληρός με τους άλλους, Μάκης Ψωμιάδης, εκλιπαρεί για τη ζωή του. Ο Ολλανδός τον πυροβολεί στα πόδια και φεύγει. Οδηγείται στην κλινική Απολλώνειο από όπου και δραπετεύει για να μην συλληφθεί λόγω των ενταλμάτων που εκκρεμούν εις βάρος του.


Λαθρεμπόριο χρυσού ή δερμάτων αλεπούς
Την δεκαετία του 90 οι ερευνητές της ειδικής υπηρεσίας τελωνειακών ερευνών, που αργότερα μετονομάστηκε σε ΣΔΟΕ, έχουν πληροφορίες πως μια ομάδα υπό τον Μάκη Ψωμιάδη , κάνει λαθρεμπόριο χρυσού. Η έρευνα για τον λαθραίο χρυσό οδηγεί στο όνομα του Μάκη Ψωμιάδη. Μετά από μια μυστική επιχείρηση, οι αρχές κάνουν έφοδο σε ένα διαμέρισμα του Ψωμιάδη στην Καλογρέζα. Δεν βρίσκουν χρυσό αλλά μερικά λαθραία δέρματα αλεπούς. Σχηματίζεται δικογραφία, αλλά ο Ψωμιάδης δείχνει ελβετικό διαβατήριο, πληρώνει ένα πρόστιμο και απελευθερώνεται.

Η νύχτα
Ταυτόχρονα με τα αθλητικά, κάνει γερό μπάσιμο στην νυχτερινή ζωή της Αθήνας, ανοίγοντας τέσσερα κλαμπ επί της οδού Βουκουρεστίου. Τον τότε «ναό» της νεολαίας, το περίφημο “King Size” με το πρώτο πριβέ δωμάτιο για vips σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Βασίλη Τσιλιχρήστο καθώς και τα «θρυλικά», “Rumors”, “Spartacus”, “Marakes”. Είναι η εποχή της παντοδυναμίας με το χρήμα και τις Moet να ρέουν άφθονες στα τραπέζια. Σήμα κατατεθέν του «Αγαπούλα» όπως ήταν ένα άλλο προσωνύμιο του, το 25.000.000 δραχμών διαμαντένιο δαχτυλίδι που και να θέλεις να μην το κοιτάξεις δεν μπορούσες τουλάχιστον να ρίξεις μια κλεφτή ματιά στη τεράστια πέτρα που γυάλιζε στα δάχτυλα του. Ο Μάκης Ψωμιάδης θα συζητηθεί τότε στη νύχτα για ένα ακόμα κατόρθωμα του: Να πείσει τον Τόλη Βοσκόπουλο να τραγουδήσει για πρώτη φορά στη καριέρα του σε υπόγειο μαγαζί. Στο Marakes.

Ο Πιστολέρο
Στην Ασφάλεια, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, το παρατσούκλι του ήταν «Πιστολέρο». Τον Μάιο του 1982 σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας φέρεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Σεχόπουλου κατηγορούμενος για τον μισό ποινικό κώδικα. Πέντε χρόνια αργότερα είναι καταζητούμενος από την Ιντερπόλ για απάτη και πλαστογραφία τίτλων με τα ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής της Γενεύης Bardley Capole να αναφέρει: «Παρακαλούμε να αναζητήσετε με σκοπό την σύλληψη και την έκδοση στη χώρα μας τον έλληνα υπήκοο Ψωμιάδη Χρυσόστομο. Χαρακτηριστικά: Ύψος δυο μέτρα περίπου, σωματώδης (περίπου 130 κιλά), μαλλιά μαύρα, μεγάλο μουστάκι με κόκκινες ανταύγειες».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μάκης Ψωμιάδης καταδικάστηκε για πρώτη φορά το 1989 με φυλάκιση δυο χρόνων για την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένου μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους (2.4.1989) την μήνυση την είχε υποβάλει μια πρώην συνεργάτιδας του μαζί με την οποία είχαν συστήσει εταιρία με τουριστικά είδη και χρυσά κοσμήματα.

Η κόντρα με τον Λαλιώτη
Το 1995 ο Μάκης Ψωμιάδης γίνεται εκδότης. Εκδίδει την εφημερίδα ΟΝΟΜΑ. Στις 15 Ιανουαρίου του 1996 ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορεί στην εφημερίδα του τον Κώστα Λαλιώτη, υπουργό Περιβάλλοντος για χρηματισμό. Ο Κώστας Λαλιώτης μιλά για πληρωμένους δολοφόνους του υποκόσμου που στοχεύουν στην εξόντωσή του. Παρουσιάζει βεβαιώσεις της τράπεζας πως τα παραστατικά είναι πλαστά και μηνύει τον Ψωμιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση, για ψευδή καταμήνυση και για πλαστογραφία κατά του Δημοσίου αφού προκαλούσε ζημιά στο Δημόσιο. Οι δίκες τελεσιδίκησαν μετά από 6 χρόνια.
Ο Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 3 χρόνια για συκοφαντική δυσφήμιση και 3 για ψευδή καταμήνυση. Για την πλαστογραφία κατά του Δημοσίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Στο εφετείο όμως οι δικαστές αποφάσισαν πως δεν αναστοιχειοθετείτο κακουργηματική πλαστογραφία κατά του Δημοσίου αλλά πλημμεληματική κατά του Κώστα Λαλιώτη. Το πλημμέλημα λοιπόν είχε παραγραφεί και ο Ψωμιάδης για μία ακόμη φορά ήταν ελεύθερος λόγω παραγραφής του αδικήματος

Πλαστές βεβαιώσεις από νοσοκομεία
Ο Ψωμιάδης ζητούσε αναβολές για λόγους υγείας σε κάθε δίκη που εκκρεμούσε εις βάρος του. Σε μία των περιπτώσεων, γιατρός του Ωνασείου έδωσε βεβαίωση εισαγωγής του Ψωμιάδη λόγω καρδιακών προβλημάτων. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, η βεβαίωση ήταν πλαστή. Ο γιατρός εκδιώχθηκε από το Ωνάσειο, διαγράφηκε από τον ιατρικό σύλλογο και τελικώς αυτοκτόνησε.
Σε μία άλλη περίπτωση, με βεβαίωση από το Σωτηρία, ο Ψωμιάδης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, προφασιζόμενος ότι έχει φυματίωση. Την ίδια μέρα αρκετοί τον είδαν να κυκλοφορεί με πούρο στο δρόμο. Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του. Ο γιατρός που έδωσε τη βεβαίωση δήλωσε πως την έδωσε γιατί είδε αίμα στο μαντήλι του.

Ακόμα μία απαγωγή
Το 2002 ο πρώην μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Ντάνι Βρεινς , έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εφημερίδα Salt Lake Tribune. Σε αυτή κατηγορούσε τον Ψωμιάδη ότι όταν είχε αρνηθεί να παίξει σε κάποιον αγώνα, απήγαγε τον φίλο του Κωνσταντίνο και απειλούσε πως θα τον κάνει κομμάτια. Οι ελληνικές αρχές δεν προσπάθησαν να διαλευκάνουν την υπόθεση γιατί ο αμερικανός παίκτης δεν έκανε ποτέ καταγγελία. Έτσι η φήμη του Ψωμιάδη τιμωρού έμεινε να πλανάται μέσα και έξω απ τα γήπεδα.


 Ο Μάκης Ψωμιάδης έχει δυο παιδιά, τον 26χρονο πρόεδρο της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα «στημένα» παιχνίδια και την όμορφη νεαρή Χριστίνα Ψωμιάδη σύντροφο του μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο ντόπινγκ λόγω μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πατέρα της. Φέρεται να προμηθευόταν από τον «Big Mac» αναβολικές ουσίες.


Δείτε ολόκληρη την έρευνα με τα έργα και τις ημέρες του Μάκη Ψωμιάδη, όπως την παρουσίασε ο Κώστας Βαξεβάνης στην εκπομπή του "Το κουτί της Πανδώρας"


planet-greece, με πληροφορίες από"Κουτί Πανδώρας", ΘΕΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.