Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αναλύοντας το παιχνίδι της ΑΕΚ


Η τραγική εμφάνιση της ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ άνοιξε μία μεγάλη συζήτηση σχετικά με το τι έγινε και τι δεν έγινε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με ορισμένους να υποδεικνύουν ως... μαέστρο της βαριάς ήττας τον προπονητή της, Μανόλο Χιμένεθ. Κι όμως μέχρι το 2-1 η ΑΕΚ έδειχνε ότι ήταν ικανή να χτυπήσει το ματς στα ίσια....



Τα παιδαριώδη λάθη στην άμυνα στοίχισαν στην ΑΕΚ τη συντριβή με 4-1 από την Αντερλεχτ, στις Βρυξέλλες, στο ματς της πρεμιέρας του 12ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Χατ τρικ για τους Βέλγους πέτυχε ο Σουάρες (16΄, 39΄, 84΄), ο Γιοβάνοβιτς είχε σκοράρει στο 33΄, ενώ για την Ένωση είχε μειώσει ο Λεονάρντο στο 35΄. Από το 77΄ η ελληνική ομάδα αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μανωλά με δεύτερη κίτρινη.


Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο 15λεπτο είχε δύο καλές στιγμές για να προηγηθεί. Στο 4΄ το σουτ του Καράμπελα έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ ο Προτό, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Γκούντγιονσεν απέτυχε να πιάσει το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Από μία ανύποπτη φάση στο 16΄ οι Βέλγοι προηγήθηκαν. Ο Σουάρες μπήκε στην περιοχή, έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Δέλλα και μέχρι ο τελευταίος και ο Κωνσταντόπουλος να συνειδητοποιήσουν ότι ο διαιτητής δεν είχε σφυρίξει, ο πεσμένος Αργεντινός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Από λάθος διώξιμο του Κωνσταντόπουλου στο 33΄, ο Φερνάντο με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0, με τον Μανωλά να τον μαρκάρει...με τα μάτια.

Η... απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεονάρντο με ατομική προσπάθεια και άψογο πλασέ μείωσε σε 2-1. Κι ενώ φάνηκε προς στιγμή ότι η Ένωση πίστεψε στην ανατροπή, στο 39΄ ο Σουάρες, αφού απέφυγε άνετα τον Γεωργέα, με άπιαστο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπεσε στην παγίδα του ενθουσιαμού αλλά και του άγχους για μια θετική έκβαση στην αναμέτρηση πέφτωντας ουσιαστικά στην παγίδα των Βέλγων κι ακολουθώντας το δικό τους στυλ παιχνιδιού. Παίχτηκε ανοικτό ποδόσφαιρο, και σύντομα άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα, με τους Βέλγους να χάνουν ευκαιρία με τον Γιοβάνοβιτς στο 52΄, ενώ ένα λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Κάρλος από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ.

Κι όμως, κανείς, από τον πάγκο μέχρι τους παίχτες δε σκέφτηκε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξουν στον τρόπο παιχνιδιού τους.  Αντίθετα άφησαν τα νεύρα να σκιάσουν την αγωνιστική τους απόδοση.

Στο 77΄ ο Μανωλάς σε μία αψιμαχία με τον Γιοβάνοβιτς έπεσε στο έδαφος κι ο διαιτητής Γκόμες έδειξε από μία κάρτα στους πρωταγωνιστές του επεισοδίου. Για το νεαρό κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ ήταν η δεύτερη κι αποβλήθηκε. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 84΄ από λάθος του Κάρλος, ο Σουάρες απέφυγε χωρίς πρόβλημα τον Δέλλα και πλάσαρε ιδανικά τον Κωνσταντόπουλο (4-1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.