Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Πνίγηκαν λαθρομετανάστες με φουσκωτό δυτικά της Κεφαλονιάς

Συγκλονίζει η τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της Κεφαλονιάς. Πάνω από 25 ψυχές πλήρωσαν στους δουλέμπορους από 1.500 έως 3.000 ευρώ για να βρεθούν από την κόλαση της Λιβύης στην Ιταλία. 80 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, είχαν ραντεβού με τον θάνατο...




Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών-λαθρομεταναστών ήταν σε εξέλιξη τα ξημερώματα 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς, στα όρια του ελληνικού FIR, με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου SUPER PUMA και ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος.
 
Σύμφωνα με ναυαγό που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου με σπασμένο χέρι, στο δουλεμπορικό επέβαιναν συνολικά 30 λαθρομετανάστες και ο καπετάνιος.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, που έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθούν, οι 19 από τους 30 λαθρομετανάστες είναι νεκροί. Ανάμεσα τους δεν υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι, που περισυλλέγησαν από διερχόμενο σκάφος αναμένεται να μεταφερθούν το απόγευμα στην Κεφαλλονιά.

Οι ελληνικές Αρχές  κινητοποιήθηκαν μετά από σήμα των Ιταλών.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δύο άτομα νεκρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.