Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Διευκρινύσεις Κουκουλόπουλου για τις απολύσεις στους ΟΤΑ

Σχετικά με τις  δηλώσεις του Υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, στον Real fm για το πρόγραμμα εξυγίανσης στους ΟΤΑ:

Οτιδήποτε σχετίζεται με το πλεονάζον προσωπικό των ΟΤΑ (εννοείται αορίστου χρόνου) θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης των Δήμων που προβλέπει ο Ν 3852 ( Καλλικράτης).

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού:
Υπάρχει στο Υπουργείο Εσωτερικών βάση δεδομένων με την πλήρη καταγραφή της οικονομικής κατάστασης των Δήμων (έλλειμμα, χρέος, αριθμός εργαζομένων κλπ). Η βάση δεδομένων ενημερώνεται διαρκώς.
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται η αντίστοιχη απογραφή των λοιπών Νομικών προσώπων των ΟΤΑ (ΝΠΔΔ, Επιχειρήσεις)

Στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του έτους όλοι οι ΟΤΑ να έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους κάνοντας χρήση, εφόσον απαιτείται, και δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκέλισης με αυτό τον τρόπο θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Με τα στοιχεία που υπάρχουν στο Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται ότι ένας αριθμός 10-15 Δήμων έχουν υπεράριθμο προσωπικό. Ενδεχομένως ο αριθμός να μεγαλώσει με την ολοκλήρωση της απογραφής και των λοιπών Νομικών τους Προσώπων. Οι Δήμοι αυτοί είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν πρόταση για την οριστική λύση του προβλήματος με το πλεονάζον προσωπικό.

Παράλληλα το Υπουργείο Εσωτερικών προχωράει στη συστηματική καταγραφή των πιεστικών αναγκών των ΟΤΑ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το οποίο έχουν τη δυνατότητα να μισθοδοτούν. Οι ανάγκες αυτές θα καλυφθούν από το πλεονάζον προσωπικό των Δήμων του προγράμματος εξυγίανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.