Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Φαντάσου και να μην έδινες μάχη ρε Παπανδρέου...


Σε μια μάχη που «δίνουμε εδώ και δύο χρόνια με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και που πρέπει να κερδίσουμε» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στις συναντήσεις που είχε στο γραφείο του στη Βουλή με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκλέγονται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Κρήτης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με τις θυσίες του ελληνικού λαού...


«ξεπερνάμε πολλά εμπόδια μέσα σε ένα δυσμενές διεθνές κλίμα» και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί ο άλλος δρόμος είναι δρόμος χρεοκοπίας, με μεγάλες και βαριές επιπτώσεις σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.»


(planet - greece: Αυτές οι σαχλαμάρες να τελειώνουν κάποτε κύριε Πρωθυπουργέ... Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη χρεοκωπία, θα συμβούν στα φιλαράκια σου τους τραπεζίτες και τα λαμόγια... Και στο λαό φυσικά, αλλά τα φιλαράκια σου είναι που θα τραβάνε τις μασχαλότριχές τους!)

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα ήταν πολύ αρνητικό να αφεθεί στη μέση η προσπάθεια και να πάνε χαμένες οι θυσίες και πρόσθεσε ότι «έχουμε μία ακόμα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κλειδώσουμε τις σημαντικές αποφάσεις του Ιουλίου, που μας δίνουν και ένα νέο πακέτο διάσωσης, αλλά και ελαφραίνουν το χρέος για τον ελληνικό λαό, για όλους, και επιτέλους εμείς πηγαίνουμε πια με τις δικές μας αποφάσεις σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή, δεν παράγουμε πια ελλείμματα».

«Αυτή θα είναι μια μεγάλη ανάσα, που θα δώσει μια αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα, τώρα είναι η πιο καθοριστική μάχη, θα την κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε συλλογικά όλος ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

"Χαμός" στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Σε πολύ βαρύ κλίμα η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με τον Ευ. Βενιζέλο να περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση, μιλώντας μάλιστα και για εξωτερικές πιέσεις. Ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση εργάζεται για "Plan A" δεχόμενη ωστόσο ασφυκτικές γερμανικές πιέσεις για "Plan B", το οποίο σημαίνει συντεταγμένη χρεοκοπία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος" από τα μέτρα που λαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ επεσήμανε την έλλειψη αξιοπιστίας με την οποία βλέπουν την χώρα μας στην Ευρώπη.

Έφερε ως παράδειγμα την δημοσιονομική απόδοση της εργασιακής εφεδρείας, λέγοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το ύψος του δημοσιονομικού οφέλους θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ, πρόσθεσε όμως ότι οι Ευρωπαίοι ζητούν μετ΄επιτάσεως την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε επίσης σχετικά με την μείωση του αφορολόγητου, ότι ο μέσος όρος αφορολόγητου στην Ευρώπη είναι 5.000 ευρώ και "εμείς που έχουμε πρόβλημα δεν μπορούμε να τον διατηρούμε ψηλότερα".

Τοποθετήσεις βουλευτών

"Έξι φορές έχουμε 'σώσει' την Ελλάδα και έξι φορές έχουμε βρεθεί στο ίδιο σημείο. Ως που θα πάει αυτό;" αναρωτήθηκε η βουλευτής, Βάσω Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι φορολογούνται συνεχώς οι ίδιες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα αμφισβήτησε ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 με αυτή την ύφεση.

Την διασφάλιση της 6ης δόσης και των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, ζήτησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, προτείνοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας και διεξαγωγή εκλογών "σε χρόνο που δεν θα διακυβεύεται η πορεία της χώρας".

Η Μαρία Θεοχάρη αναρωτήθηκε "αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για να βγάλει την χώρα από την κρίση".

Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πληρώνει, αλλά γιατί τα βάρη είναι άδικα είπε ο Δημήτρης Κουσελάς, προσθέτοντας ότι "πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε αξίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι για τα πάντα" και αναφέροντας επιπλέον, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει για απολύσεις.

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επί δύο χρόνια ψήφιζε, τώρα οφείλονται εξηγήσεις σε αυτήν ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να μας γίνει γνωστό το σχέδιο ώστε να πειστούμε να ψηφίσουμε", είπε ο Μιχάλης Τζελέπης.

Ο βουλευτής Σερρών πρότεινε επίσης την εξαίρεση συνταξιούχων και ανέργων από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ ζήτησε και την απόδοση ευθυνών στους υπουργούς που απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων τους.

Σε αστοχίες και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης απέδωσε την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και εσωτερικά η Μιλένα Αποστολάκη, προσθέτοντας ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται επιβεβλημένη η λήψη νέων μέτρων συνεχώς.

"Ποιος φταίει που επί δύο χρόνια δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις και τώρα πως θα ολοκληρωθούν αυτές με χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές που επιτρέπουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μιλά για ξεπούλημα;", αναρωτήθηκε.

Την "επαναθεμελίωση" του φορολογικού συστήματος, ζήτησε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, προτείνοντας να ενταχθεί σε αυτό ως μόνιμο στοιχείο ο φόρος ακίνητης περιουσίας. Επίσης πρότεινε τον έλεγχο "πόθεν έσχες" στους κατόχους κινητής περιουσίας.

"Να τα κάνουμε όλα με έναν πόνο σαν το τσιρότο", είπε ο Γιάννης Αμοιρίδης, προσθέτοντας ότι "όλο το δημόσιο είναι τώρα στο πόδι" και προτείνοντας η εφεδρεία να αντιστοιχεί σε χρονικό διάστημα ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και να μην μετατραπεί σε απολύσεις.

"Έτσι όπως πάμε είναι σαν να τρέχουμε με 200 πάνω στον τοίχο", σχολίασε η Τόνια Αντωνίου, επισημαίνοντας επίσης την αντιφατικότητα συνεργάτες του πρωθυπουργού να επιτίθενται σε βουλευτές τις παραμονές ψήφισης μέτρων.
Πηγη: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.