Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Γαλλική ρεβάνς...


Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό. Έχουμε κεράσει τόσες και τόσες πίκρες τους Γάλλους, που με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ήττα. Κι όσο κι αν το σκορ δείχνει άνετη επικράτηση των Γάλλων, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, αφο΄οι τρικολόρ μάτωσαν για να κάμψουν την αντίσταση των παθιασμένων νέω παιχτών της υπό δημιουργίας Εθνικής...



Επί 32 λεπτά η Ελλάδα ήταν 4άδα, αλλά στην τελευταία περίοδο κατέρρευσε, τα... έσπασε από τα 6,75μ. και έχασε από τη Γαλλία (64-56)! Ωστόσο, παραμένει ζωντανός ο στόχος της 6άδας, που θα της δώσει το εισιτήριο για απευθείας συμμετοχή στο Προλυμπιακό τουρνουά.

Μας είχαν... άχτι μετά τα δύο ματς σε Βελιγράδι, Ιαπωνία. Και ήθελαν πάση θυσία να μας κερδίσουν στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Αυτή τη φορά οι Γάλλοι τα κατάφεραν στο νοκ άουτ με αντίπαλο την Εθνική μας και με τη νίκη τους (64-56) κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Φυσικά η γεύση που μένει είναι πικρή και όχι... γλυκόπικρη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού είχε όλα τα φόντα και όλες τις δυνατότητες να κάνει την έκπληξη (γιατί κακά τα ψέμματα, έκπληξη θα ήταν) απέναντι στο φαβορί του αγώνα.

Όμως για άλλη μια φορά πληρώσαμε την αστοχία μας έξω από τα 6.75μ.! Οι παίκτες της Εθνικής μας τελείωσαν το ματς με 3/20 τρίποντα (!) και δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να απειλήσουν το καλάθι της Γαλλίας από την περιφέρεια.

Πάντως, παρά την αστοχία η ελληνική ομάδα είχε όλα τα φόντα να φτάσει στη νίκη! Ήταν μέσα στο ματς για περισσότερο από 30 λεπτά και διατηρούσε μονίμως το προβάδισμα στο σκορ. Όμως, το ξεκίνημα στο τελευταίο δεκάλεπτο αποδείχθηκε καταλυτικό για την τελική έκβαση του αγώνα.

Καϊμακόγλου: «Πάμε για την εξάδα»

Οι δύο χαμένες βολές στα τελευταία λεπτά, μερικά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και ο Πάρκερ ήταν οι «λεπτομέρειες» που οδήγησαν την Εθνική στην ήττα από τη Γαλλία, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα πρέπει να συνέλθει και να επικεντρωθεί στον αγώνα για τις θέσεις 5-8.

Κολέ: «Ολο κέρδιζε η Ελλάδα»

Ανακουφισμένος παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, μετά την πρόκριση των «πετεινών» στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Ο Κολέ δήλωσε ότι έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που κέρδισε η ομάδα του και εξήγησε ότι είναι χαρούμενος γιατί στο παρελθόν παρόμοια ματς τα κέρδιζε η Ελλάδα.

«Χαιρόμαστε που κερδίσαμε και έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία στο προολυμπιακό τουρνουά, που ήταν ο πρώτος μας στόχος. Έχει μεγάλη σημασία για μένα ο τρόπος που κερδίσαμε. Στο παρελθόν είχαμε εμείς το προβάδισμα σε όλο το ματς και στο τέλος κέρδιζε η Ελλάδα. Φέτος έγινε το αντίθετο», είπε ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής.

Πιετρούς: «Θέλω να πω ούφ!»


Ο Γάλλος φόργουορντ χαρακτήρισε μεγάλη ομάδα την Εθνική μας και τόνισε ότι οι «πετεινοί» δεν αρκούνται στην πρόκρισή τους στα ημιτελικά, αλλά θέλουν να πετύχουν περισσότερα.

«Θέλω να πω `ουφ'. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα προσπάθησε να χαμηλώσει το ρυθμό. Συγχαρητήρια στην ομάδα μας, γιατί κάναμε πολύ καλή δουλειά, μείναμε ενωμένοι και φτάσαμε στο στόχο μας», υπογράμμισε αρχικά ο Πιετρούς.

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλη ομάδα κι επίσης άξιζε τη νίκη. Όμως στο μπάσκετ κερδίζει ένας και σήμερα ήμασταν εμείς», τόνισε ο πολύπειρος φόργουορντ και πρόσθεσε: «Έχουμε πλέον εξασφαλίσει την πρόκριση στο προολυμπιακό, αλλά αφού είμαστε στα ημιτελικά θέλουμε περισσότερα».

Βασιλειάδης: «Χάσαμε εξαιτίας μου!»

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας. Ο Μπατούμ ήταν παίκτης μου στην άμυνα και δεν τον ακολούθησα στο καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε, ενώ παρότι με εμπιστεύτηκε στο τέλος ο προπονητής, ήμουν άστοχος», τόνισε αρχικά ο Βασιλειάδης.

Και πρόσθεσε: «Για 33 λεπτά ήμασταν εξαιρετικοί, αγγίξαμε την πρόκριση, αλλά λίγο η απειρία, λίγο τα δικά μου λάθη και ήρθε η ήττα», ενώ καταλήγοντας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι που θα κρίνει την συμμετοχή μας στο Προολυμπιακό τουρνουά: «Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Δεν έχουμε ούτε 24 ώρες για να ανασυγκροτηθούμε εν όψει του ματς της Παρασκευής. Είμαστε ακόμη εντός στόχου. Θέλουμε τη νίκη για να μπούμε στην εξάδα και να προκριθούμε στο προολυμπιακό τουρνουά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.