Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Όλο το σχέδιο για την συρρίκνωση της ΕΡΤ


Η ΕΡΤ μικραίνει. Βάζει οριστικό λουκέτο στην ΕΤ1, 9 περιφερειακούς σταθμούς και την "Ραδιοτηλεόραση". Υπό τη δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων ζουν οι εργαζόμενοι, που κινδυνεύουν να απολυθούν ακόμη και χωρίς αποζημίωση! Διαβάστε όλο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης...





Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε και τυπικά ό,τι κλεινουν η ΕΤ1 και μαζί με αυτή μπαίνουν λουκέτα σε 9 περιφερειακούς σταθμούς,στη "Ραδιοτηλεόραση" καθώς και οργανισμούς της κρατικής τηλεόρασης.

Μαζικές απολύσεις (μέσω εφεδρείας) εργαζομένων
Το προσωπικό της ΕΤ1 συγχωνεύεται με την ΝΕΤ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες η ΕΡΤ θα κληθεί να μειώσει κατα 10% το προσωπικό της μέσω του μοντέλου της εργασιακής εφεδρείας. Σε πρώτη φάση 350 εργαζομενοι θα οδηγηθούν σε καθεστός εργασιακής εφεδρείας, ενω θα μειωθουν στο μισό οι συμβασιούχοι ορισμενου χρονου..και συμφωνα με την κυβέρνηση οι σχετικοί κατάλογοι με τα ονοματα των εργαζομένων συμβασιούχων και μη πρέπει να είναι έτοιμοι τις επόμενες μερες. 

Προτεραίοτητα θα δοθεί στην απομάκρυνση αυτων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, και όσων έχουν προσόντα υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας θα αμείβονται για ένα χρόνο με το 60% του βασικού μισθού, έχοντας περιθώριο μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να επανενταχθούν σε κάποιο φορέα του δημόσιου τομέα. Μετά το πέρας ενός χρόνου, θα απολυονται.


Τα ΜΑΤ άνοιξαν κεφάλια εργαζομένων
Με αφορμη το νεο προσωπο της κρατικης τηλεορασης οι εργαζομενοι πραγματοποιησαν διαμαρτυρια εξω απο την βουλη,ενω δεν ελειψαν και οι συμπλοκες με ανδρες των ΜΑΤ.Δυο τεχνικοι της ΕΡΤ τραυματιστηκαν κατα τη διαρκεια των επεισοδιων.

Λιγο αργοτερα μια γυναικα εργαζομενη την ωρα που περνουσε ο Θεοδρος Παγκαλος με το αυτοκινητο του απο την εισοδο της βουλης κατα ορισμενους μορφασε και κατα αλλους εξυβρισε τον αντιπροεδρο της κυβερνησης.Μετα απο εντολη του αντιπροεδρου της κυβερνησης στους αστυνομικους η γυναικα συνεληφθη  και κρατηθηκε για λιγη ωρα στο φυλακιο,ενω στη συνεχεια αφεθηκε ελευθερη.

Πού και πότε μπαίνει λουκέτο
Τι περιλαμβανει το σχεδιο της νεας ΕΡΤ Α.Ε.

Με υπουργικη αποφαση ΕΤ1 και Σινε Σπορ κλεινουν και μερικα απο τα προγραμματα τους μεταφερονται στην ΝΕΤ και την ΕΤ3 που αναβαθμιζεται. Το Πρισμα+ θα αναβαθμιστει με προγραμμα ειδικο για ατομα με αναπηρια. Αναβαθμιζεται και το δορυφορικο καναλι ΕΡΤ WORLD, αναπτυσσεται WEB TV και ενισχυεται το αρχειο της ΕΡΤ. Λουκετο μπαινει ακομη στο εθνικο οπτικοακουστικο αρχειο και στο οπτικοακουστικο ινστιτουτο.

Σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις της κρατικής ραδιοφωνίας στην υπόλοιπη Ελλάδα, 9 απο τους 19 περιφερειακους σταθμους της ΕΡΑ κλεινουν ενω δημιουργειται πλεγμα 9 σταθμων σε ολη τη χωρα. Αξιοποιειται η ακινητη περιουσια της ΕΡΤ, ενω κλεινει και το περιοδικο Ραδιοτηλεοραση. Το προσωπικο θα αξιολογηθει με βαση αντικειμενικων κριτηριων, όπως λέει η κυβέρνηση, ενω την πορτα εξοδου θα δουν οι συμβασιουχοι και θα υπαρξουν και πολλες μεταταξεις.

Προς το παρον παντως οι συχνοτητες των μεσων που κλεινουν θα παραμεινουν στο δημοσιο. Την ιδια ωρα 4 εποπτευομενοι οργανισμοι του υπουργειου αγροτικης αναπτυξης συγχωνευονται, σε εναν εννιαιο φορεα με την επωνυμια Ελληνικος Γεωργικος Οργανισμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.