Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Στην ΕΡΤ απολύονται εργαζόμενοι κι η εκκλησία νοιάζεται για την εκπομπή "Αρχονταρίκι" που κόβεται!


Αντί να κοιτάξουν πώς θα βοηθήσουν τόσο κόσμο που κινδυνεύει να μείνει άνεργος εν μέσω βαθιάς ύφεσης της οικονομίας, οι παπάδες εξαπολύουν βολές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, για το κόψιμο της εκπομπής τους...




Η εκπομπή "Αρχονταρίκι" προβαλόταν από την ΕΤ1. Παρουσιαστής ήταν ο φιλόδοξος ακόμη και για την κατάληψη του Αρχιεπισκοπικού θώκου, μέλος της "Χρυσοπηγής", Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Ο ιερέας, ζώντας στον δικό του μικρόκοσμο, και προφανώς θέλοντας να εξυπηρετήσει συμφέροντα που ουδεμία σχέση έχουν με το κύρηγμα Του Ιησού, εξαπέλυσε από άμβωνος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, επίθεση κατά της πολιτείας, όχι επειδή θα οδηγηθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ανεργία, όχι επειδή θα κλείσουν αρκετά μέσα της δημόσιας τηλεόρασης αλλά επειδή του κόβουν την εκπομπή!

Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι κάποιοι υπεύθυνοι θέλουν να φιμώσουν το δημόσιο λόγο της Εκκλησίας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. "Την ώρα που οι ναοί πλημμυρίζουν από πιστούς, προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία. Δεν καταλαβαίνουν, όμως, ότι η κρίση που περνά η χώρα, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως πνευματική" τόνισε χαρακτηριστικά!!!

2 σχόλια:

  1. Επειδή προφανώς είστε άσχετοι με την πραγματικότητα, ενημερωθείτε πρώτα. Η εκπομπή, η οποία δεν κόστιζε τίποτα, δεν είχε κόστος παραγωγής, είχε υψηλή τηλεθέαση και κόπηκε πριν το καλοκαίρι. Στη θέση της, μπήκε εκπομπή με..."οικολογικές" ανησυχίες. Στο πλαίσιο της Νέας Τάξης πάντα. Αυτό προφανώς δεν σας ενοχλεί. Και πριν προβείτε σε "κριτική", δώστε έστω και 1% από την φιλανθρωπική προσφορά του Ιγνάτιου στους άστεγους και στους φτωχούς, αντί να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,καταρχήν σε ευχαριστούμε για το σχόλιο.Προφανώς όμως δεν κατάλαβες το πνεύμα της δημοσίευσης.Εμείς δεν σχολιάσαμε αν η εκπομπή κοστίζει ή όχι.Σχολιάσαμε τη στάση του ιεράρχη,που αντί να βρεί να πεί μια κουβέντα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που κιννδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να αναφέρει και το κόψιμο της εκπομπής του,ανφέρθηκε τελικά μόνο στο κόψιμο της εκπομπής "αρχονταρίκι".Τώρα μεταξύ μας,μας έβαλες και σε ιδέες και θα ψάξουμε να δούμε εαν και πόσο στοίχιζε στην ΕΡΤ η εκπομπή(αν και μόνο ο τηλεοπτικός αέρας στοιχίζει και μάλιστα ακριβά).Ούτε αμφισβητίσαμε το φιλανθρωπικό έργο του ιεράρχη.Μακάρι ο άνθρωπος να είναι καλά και να δίνει αυτός έστω και το 1% απ'όσα μπορεί να έχει σαν έσοδα η μητρόπολή του.Εμείς μπορεί να δίναμε κάτι παραπάνω.Σε ότι αφορά τη σχέση μας με την εκκλησία,εάν έχεις προσέξει,επειδή αναγνωρίζουμε τουλάχιστον το πνευματικό της έργο αλλά και την προσφορά της στον Ελληνισμό,κρατάμε χαμηλούς τόνους (αν και μερικές φορές ίσως να μην έπρεπε).
    Όπως και να έχει σε ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.