Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάκληση επικίνδυνης πόρτας με καθρέπτη από τα ΙΚΕΑ


Από την συρόμενη πόρτα που βλέπετε στη φωτογραφία, έχει σε αρκετές περιπτώσεις αποκολληθεί ο καθρέφτης με αποτέλεσμα σε μία περίπτωση ένας άνδρας να χρειαστεί ράμματα στα χέρια, που κόπηκαν από τα θραύσματα. Το πρόβλημα έχει παγκοσμίως καταγραφεί και η ΙΚΕΑ, αποφάσισε (επιτέλους) μετά από δεκάδες αναφορές να αποφασίσει....




να προχωρήσει στην ανάκλησης συρόμενης πόρτας ELGΑ FENSTAD με καθρέπτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 2.348 τεμάχια (κωδικός: 201-603-18 με κωδικό αριθμό προμηθευτή 12650 και σφραγίδα ημερομηνίας παραγωγής μεταξύ 1010 και 1048), στα οποία ο καθρέπτης μπορεί να αποσπαστεί και να πέσει, δημιουργώντας αιχμηρά θραύσματα όταν σπάσει.

Ο καθρέπτης είναι βαρύς και σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο του σπασίματος αποτελεί κίνδυνο τραυματισμού για τους χρήστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΙΚΕΑ παγκοσμίως έχει λάβει αναφορές σχετικά με πόρτες ELGΑ FENSTAD με καθρέπτη που έχουν αποσπαστεί, ενώ μια περίπτωση, πελάτης κόπηκε και του τοποθετήθηκαν 3 ράμματα.

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει τη συρόμενη πόρτα καλούνται να επικοινωνήσουν με την ΙΚΕΑ στο τηλέφωνο             801 11 22722       (από κινητό στο             210 3543403      ) για οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.