Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

RED ALERT στις τράπεζες


Οι ζημιές ύψους 2 δισ. από trading της UBS απέδειξαν για μια ακόμα φορά τα ρίσκα και τους σκελετούς που κρύβουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Είναι αστείο για μια τράπεζα που κατ’ ουσίαν χρεοκόπησε πριν από 2 χρόνια και ακόμα δεν έχει τελειώσει την αναδιάρθρωση, να παρουσιάζει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν...



κανόνες ασφαλείας στο σύστημα. Πολύ περισσότερο όταν την ζημιά έκανε ένας trader.

Αν και για τις αγορές και δη για τις ευρωπαϊκές επιχειρείται μια προσπάθεια αλλαγής κλίματος, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις που υπολογίζουν την σχέση τιμών προς εσωτερική αξία στο 0,4 για μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, εντούτοις το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα είναι ανοικτό σε μια μείζονα κρίση.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του Ολι Ρεν που μίλησε για επιδείνωση του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος σε μια οικονομία με μηδενική ανάπτυξη, αυτήν της Ευρωζώνης. Για το λόγο αυτό το σημερινό Ecofin έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα πρέπει να αναδείξει συγκεκριμένες αποφάσεις και κατευθύνσεις. Πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος περιμένουν αποφάσεις των Γερμανών για τον EFSF τον ερχόμενο μήνα και υπολογίζουν ότι τότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά. Επί της ουσίας η κρίση χρέους μετετράπη από τις αγορές σε απειλή ύφεσης για την ανερμάτιστη ευρωζώνη.

Οι αντίπαλοι του Βενιζέλου από τώρα σπεύδουν να σχολιάσουν το ύφος του ενόψει των σημερινών συναντήσεων με τον Σόιμπλε, ο οποίος και έχει διαμορφώσει αρνητική άποψη για τον Έλληνα υπουργό, σύμφωνα με όσα λέγονται στα παρασκήνια.

Ολα αυτά αποτελούν όμως και μια παράσταση, που για όλη την Ευρώπη κάπου θα πρέπει να τελειώσει, ώστε να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το καλό όλων.

πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.